11 Μαρ 2013

No goal, no party!

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΑΕΛ-Παναιτωλικός 0-0, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή Supersport της TRT


Ο κοινός τίτλος του κειμένου (αλλά και του βίντεο όπως θα δείτε), δεν αναφέρεται στον σημερινό αγώνα με τον Παναιτωλικό. Αναφέρεται ΚΑΙ σ' αυτόν, δεδομένου ότι αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης αφορμή για ένα-δυο ευρύτερα συμπεράσματα για την ΑΕΛ του β' γύρου...



Πρώτο και κύριο, ότι οι "βυσσινί" αδυνατούν προς το παρόν να κερδίσουν ανταγωνιστικό αντίπαλο και δη στην έδρα τους. Έχουν προηγηθεί το 0-0 με τη Δράμα, το 0-1 με τον Πανσερραϊκό κι αν πάω παραπίσω θα βρω κι άλλα (0-1 με Εργοτέλη, 0-0 με Ηρακλή), αλλά συνολικά στον α' γύρο είχες και 3-0 με Βόλο, 2-1 με Απόλλωνα, 0-1 στο Αγρίνιο και κάπου έφερες το καράβι στα ίσα.

Έτσι αδυνατούν να εκμεταλλευτούν την σπουδαία πολυτέλεια που δίνουν στον εαυτό τους, κερδίζοντας τελευταία μέσα-έξω όλους τους θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους, με συνέπεια να μην μπορούν να κάνουν βαθμολογικά το πολύ μεγάλο βήμα.

Όλα τα παραπάνω ματς δεν ήταν ίδια, ούτε η απόδοση της ΑΕΛ ήταν ταυτόσημη, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα απ' αυτή τη σκοπιά. Όμως, πρόκειται για μια διαπίστωση που κοινό παρονομαστή έχει το "0" στην επίθεση, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει πρώτα τους παίκτες κι έπειτα τον Καβακά, ο οποίος εμπλέκεται ώσπου να γίνει η ευκαιρία. Αν ο άλλος δεν μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, δεν φταίει ο προπονητής!

Τουλάχιστον, έχοντας μπροστά Γάζωρο, Παναχαϊκή και Θρασύβουλο, μπορούν να κάνουν ένα 9ποντο σερί και βλέπουμε ως το επόμενο ουσιαστικό ντέρμπι...

Γιατί δυνατότητες υπάρχουν και τις έδειξαν σήμερα σ' ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο, το πιο δημιουργικό τους χωρίς τον Πόνσε στην ενδεκάδα, τουλάχιστον επί των ημερών της νυν τεχνικής ηγεσίας. Σ' αυτό έβαλαν φυσικά το χεράκι τους τα πολλά και καλά εκτελεσμένα στημένα, τα οποία κέρδιζαν με το σπαθί και τον τσαμπουκά τους.

Θα 'ταν ουτοπία να περιμένουμε ανάλογο ρυθμό απ' την ΑΕΛ κι ανάλογο χάλι απ' τον Παναιτωλικό στο δεύτερο ημίχρονο... Κραυγαλέο παράδειγμα ο Χασομέρης, που στο πρώτο έκανε παπάδες και στην επανάληψη τον έψαχνες με το κυάλι. Κι έτσι, πάλι καλά να λέμε που η άμυνα συνεχίζει το... βιολί της (2 γκολ παθητικό στα τελευταία 12 ματς και το ένα το κωλόφαρδο απ' τον Ντα Κόστα), αναδεικνύοντας κάθε φορά και άλλον πρωταγωνιστή (σήμερα ήταν ο Καρακώστας, μ' αυτό το εκπληκτικό τάκλιν στο 90')!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου