14 Απρ 2013

Ντροπή κυρ Νίκο!



Γυρνώντας σπίτι απ' το κανάλι, αναρωτιόμουν αν πρέπει να γράψω ή όχι ένα κείμενο σχετικά με την ωριμότητα που επέδειξαν οι Λαρισαίοι οπαδοί τόσο το '96, όσο και το '11 και παρότι δεν αποφεύχθηκαν κάποια παρατράγουδα στα μέσα των περιόδων των υποβιβασμών, δεν επέτρεψαν ποτέ στους εαυτούς τους να φτάσουν στο κατάντημα των Αρειανών πριν κάποια χρόνια ή των ΑΕΚτσήδων χθες. Για να τ' αποφασίσω, με βοήθησε αυτό που άκουσα στο ραδιόφωνο, δια στόματος του κυρ Νίκου Κατσαρού...



Στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι τους μεγαλύτερους και δη εκείνους που εμπνέουν τον σεβασμό μου, γιατί με τις πράξεις, την συμπεριφορά και τα λεγόμενά τους, δείχνουν πως με σέβονται το ίδιο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συναδέλφους ή απλά αγνώστους. Σημασία έχει η στάση του ανθρώπου απέναντι στον άνθρωπο... Στην υπόσταση και στη νοημοσύνη του.

Ομοίως, έχω μάθει πως η ποιότητα του καθενός (επίσης φίλου, συναδέλφου, γνωστού κτλ.) φαίνεται κυρίως στα δύσκολα. Εκεί που η πίκρα επιτίθεται στο μυαλό, η απελπισία κάνει κατάληψη στη λογική και η απόγνωση βυθίζει τις αξίες στα τάρταρα!

Το μόνο που έχω να πω λοιπόν για τον κυρ Νίκο, είναι πόσο βαθειά λυπάμαι που όταν άκουσε τον ρεπόρτερ του Sport FM απ' το ΟΑΚΑ να του λέει (μιάμιση ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός στο 0-1), πως  υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί και να τελειώσει το ματς, είπε τα εξής:

"Δεν έχει σημασία τι λένε οι ομάδες. Την απόφαση θα την πάρει ο διαιτητής. Ωστόσο, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του Πανθρακικού, που σέβονται την ιστορία της ΑΕΚ και δέχονται να ξαναμπούν στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς και ισοπαλία να φέρουν είναι σωσμένοι, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζουν με την Κέρκυρα που 'χει υποβιβαστεί"!!!

Δηλαδή κυρ Νίκο...; 
Ποιός ΚΑΠ λέει ότι η Κέρκυρα θα καθίσει να χάσει;
Ποιά ηθική το επιβάλει;
Ποιός κανονισμός προβλέπει συγχαρητήρια στον αντίπαλο που δέχεται να ρισκάρει την επιβίωσή του, γιατί ο άλλος έχει ιστορία;
Ποιός Θεός στο φινάλε σου τηλεφώνησε και σου είπε ότι η ΑΕΚ το πολύ - πολύ να ισοφαρίσει στα 3+7 λεπτά που απομένουν, αλλά αποκλείεται να βάλει δυο γκολ και να κερδίσει;
Κι ο ΟΦΗ, ο Άρης, η Βέροια ή δεν ξέρω γω ποιός άλλος καίγεται και τσουρουφλίζεται το ίδια; Τι είναι όλοι αυτοί; Στο πηγάδι κατούρησαν;
Ποια δεοντολογία επικροτεί μια τέτοια θέση;
Ντροπή κυρ Νίκο!

Α κι άκου κι από έναν μικρότερο κάτι ακόμη...

Μια φορά κι έναν καιρό κάποιος είπε για "κύπελλα, πρωταθλήματα και ξεφτιλίκια"! Ήταν Λαρισαίος, οπαδός της ΑΕΛ, περήφανος κι αξιοπρεπής ακόμη και στα ξεφτιλίκια... Κυρίως στα ξεφτιλίκια! 

Κι ήταν περήφανος για να με κάνει και τότε και σήμερα εμένα δυο φορές περήφανο, σαν άνθρωπο, σαν δημοσιογράφο, σαν φίλαθλο και σαν οπαδό, γιατί φρόντισα μαζί με κάποιες χιλιάδες χαζούς σαν και του λόγου μου, να φορτώσουμε στο δάκρυ μας το βάρος της αξιοπρέπειάς μας. Και μια και δυο και τρεις και δέκα φορές αν χρειαστεί! Μιλάω για το δάκρυ που χύσαμε πρόπερσι στο ματς με την ΑΕΚ, που σφράγισε τον υποβιβασμό μας. Το δάκρυ που άνοιξε λάκο απ' το βάρος του, έγινε ποτάμι και να που 'ρθε η ώρα και σας έπνιξε!

Αυτά κυρ Νίκο και καληνύχτα...







2 σχόλια:

  1. καλα τα λες αλλα δεν ιδρωνει το αυτι τους....η παραγκα ζει και βασιλευει και ειναι σνα την λερναια υδρα.Καλημερα Χρηστο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιαννάκο... Είναι ακόμη μια αποκάλυψη της αποικιοκρατικής νοοτροπίας του ΠΟΚ!

      Διαγραφή