18 Απρ 2013

Βγαίνει! Το 'πε κι ο Αϊνστάιν...



Είναι φανερό ότι τις τελευταίες μέρες προσπαθώ ν' αντισταθώ σε μια πεσιμιστική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αναζητώντας κάθε στιγμή που περνάει κι από έναν παραπάνω λόγο να αισιοδοξώ για την άνοδο της ΑΕΛ. Και το ευτυχές είναι ότι βρίσκω...



Κατ' αρχήν αναφέρθηκα στο πρόγραμμα, που 'ναι πολύ πιο βατό για τους "βυσσινί" απ' ότι εκείνο των υπολοίπων μνηστήρων και δη εκείνων που πατάνε αυτή τη στιγμή την 3άδα.

Έπειτα στάθηκα στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση βασικών στελεχών της ΑΕΛ που ο Καβακάς κατέβασε στα τέλη του α' και στο πρώτο κομμάτι του β' γύρου.

Σήμερα επιστρατεύω τα μαθηματικά, ορμώμενος από σχετικό θέμα του aelole και λέω το εξής:

  • Μετά το ματς του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα, η ΑΕΛ είχε συγκεντρώσει 18 βαθμούς. Στη συνέχεια και ως την ολοκλήρωσή του πήρε άλλου 15, νικώντας Καβάλα, Βύζαντα, Φωκικό και Καλλιθέα, φέρνοντας ισοπαλία με Πιερικό, Ηρακλή, Δράμα και χάνοντας στην Καλλονή. Τελείωσε λοιπόν τον γύρο με 33 βαθμούς και βρισκόταν στην 4η θέση, σε απόσταση ενός πόντου απ' την 3η.

  • Σήμερα, στη διάρκεια του β' γύρου και επίσης μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα, έχει πάλι 18 βαθμούς. Αν η αναλογία τηρηθεί ως το τέλος και οι "βυσσινί" πάρουν άλλους 15 στα ματς που απομένουν, θα φτάσουν στο φινάλε του πρωταθλήματος με 66 βαθμούς, αριθμός που εκτός από... σατανικός είναι και ανεπαρκής για την απ' ευθείας άνοδο. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι σε σχέση με τον α' γύρο, μπαίνοντας στην τελική ευθεία ολόκληρης πλέον της σεζόν, η ΑΕΛ χρειάζεται τουλάχιστον ένα +4 στην αντίστοιχη συγκομιδή.
Πρόκειται για ένα συμπέρασμα, που αν μη τι άλλο ενισχύει όσα έγραψα από χθες περί "Μεγάλης Εβδομάδας", αναφερόμενος στην τριάδα των αγώνων που έρχεται. Γιατί ακριβώς αυτή είναι η εβδομάδα που μπορεί το συγκρότημα του Καβακά να κερδίσει το έδαφος που χρειάζεται. Κι εξηγούμαι: 

  • Νίκη επί του Πιερικού θα σημάνει αυτόματα +2 σε σχέση με τον α' γύρο κι αν υποθέσουμε ότι η ισοπαλία με τον Ηρακλή θα 'ναι "μια η άλλη", γίνεται σαφές πως με νίκη επί της Καλλονής θα μετρήσει ακόμη ένα +3, που συνολικά μας κάνει +5 και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε τελική συγκομιδή 71 βαθμών. Στην πορεία, φαντάζομαι ότι μια νίκη σε Καβάλα ή Δράμα δεν θα 'ναι κάτι το εξωπραγματικό, αν ενδιάμεσα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει με Βύζαντα, Καλλιθέα μέσα και Φωκικό έξω.


Καλά τα λέω, έ; Το καλύτερο όμως δεν είναι μόνο ότι τα λέω, είναι κι ότι τα πιστεύω! Όσοι... πιστοί, προσέλθετε και πρώτη απ' όλους - ελπίζω - η ίδια η ΑΕΛ!!!


1 σχόλιο: