10 Μαΐ 2013

Υπάρχουν άραγε εύκολες απαντήσεις στα σύγχρονα διλλήματα;

Πάει, πέρασε στην ιστορία αυτό το αναθεματισμένο μπαράζ των "βαζελο-ανύπαρκτων" κι αφού δεν έγινε τελικά εδώ, μπορώ χωρίς φόβους παρεξηγήσεων και λογιών πάθη, να κάνω κι ένα σχόλιο για το ζήτημα που δυναμίτισε προ ημερών, στα καλά καθούμενα, την ΑΕΛική μας καθημερινότητα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οφείλω και μια εξήγηση σ' όσους απόρησαν...



...πως και δεν έγραψα τότε ένα σχόλιο για το θέμα. Ένα θέμα, που ακριβώς επειδή αφορά την ευρεία και σύνθετη σχέση κόσμου-ομάδας, παραμένει επίκαιρο ανά πάσα στιγμή. Άρα, μπορεί και να το ξαναβρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας, με οποιαδήποτε μορφή.

Με βάση το συναίσθημα, ούτε ήθελα ούτε θέλω ποτέ να δω άλλους να παίζουν στο σπίτι της ΑΕΛ, απούσας της ίδιας της "βασίλισσας" και να το μαγαρίζουν. Πόσω μάλλον, όταν αυτοί οι άλλοι έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές πως δεν τη σέβονται.

Ως δημοσιογράφος, απ' την άλλη, οφείλω να βάλω κάτω τη λογική και να καταγράψω όλα τα δεδομένα. Γι' αυτό ακριβώς κι έγραψα πως αν επρόκειτο να έρθουν υπολογίσιμα έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ, όπως διατίνεται ο Πηλαδάκης, θα μπορούσε να περάσει την παραχώρηση του γηπέδου με τρόπο που να "φτιάχνει" κι όχι με κλάψα, που να ερεθίζει το θυμικό των οπαδών.

Ταυτόχρονα, ως φίλος του βενζινά στο δρόμο Λάρισας-Τρικάλων, ως συμπέθερος του ταβερνιάρη στη Νεάπολη κι ως κουμπάρος του υπαλλήλου του κυλικείου του ARENA ή "σειρά στο στρατό" με τον καντινιέρη της Καρδίτσης, οφείλω να πω ότι δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να επιβάλω το εκάστοτε συναίσθημά μου, σε μια εποχή που κυνηγάμε με το τουφέκι το μεροκάματο. Θα' ρχονταν σου λέει ο άλλος 1-2 χιλιάδες "βάζελοι" απ' τα λοιπά της Θεσσαλίας. Θα φουλάριζαν πριν φύγουν, θα έτρωγαν ή θα 'πιναν κανένα τσιπουράκι ή καμιά μπύρα πριν το γήπεδο, θα 'περναν έναν καφέ στο ημίχρονο και θα κερνούσαν ένα "βρώμικο" για το δρόμο, βρε αδερφέ...

Αυτή τη στιγμή, γνωρίζω τελικά πως με βόλεψε απεριόριστα να μη γίνει ο αγώνας στη Λάρισα και ταυτόχρονα, ικανοποίησε τον εγωϊσμό μου κι εξασφάλισε την ησυχία μου, παρότι απ' την δήλωση Πηλαδάκη είχα διακρίνει την σοβαρή πιθανότητα για αλλαγή πλεύσης της "Λίγδας". Γνωρίζω όμως επίσης πως όσους συμπολίτες μου "έφτιαξε" αυτή η εξέλιξη, άλλους τόσους δυσαρέστησε, γεγονός που πρέπει να λάβω πολύ σοβαρά υπόψη, πριν διαμορφώσω προσωπική άποψη στο μέλλον, επί ενός πιθανού αντίστοιχου θέματος, που ισοδυναμεί σε κάποια επίπεδα με πρόκληση.

Και για να μη μιλάω αόριστα, τι θα λέγατε να τεστάρουμε ένα πιθανό μελλοντικό ζήτημα; Πέρσι για παράδειγμα, λίγο έλλειψε να τακιμιάσουν Πηλαδάκης και Τόλιος για το ΑΦΜ του Οικονόμου... Ντροπή, να κάνουμε όσα κοροϊδεύουμε, έλεγα και λέω στο πρώτο άκουσμα! Ποιός μου λέει όμως πως δεν θα σκάσει οσονούπω και κανένα τέτοιο θέμα με τον Τύρναβο, που είναι πλέον και στη Football League; Ο Θεός να μας φυλάει... Κι απ' την πιθανή αυτή πρόκληση κι απ' το πιθανό δίλλημα που θα πρέπει να απαντήσουμε σ' όποιον ενδεχομένως μας πει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγεί άμεσα η ΑΕΛ όχι μόνο απ' τα χρέη, αλλά κι απ' τον Πηλαδάκη! Υπάρχει άραγε σ' αυτό το υποθετικό σενάριο μια εύκολη απάντηση; 
  

25 σχόλια:

  1. Prin gino Tyrnavos... Kai prin tin kanei o (kardinalios),tha kano mia erotisi,Kai oxi tyxaia se sena.I diki pote tha ginei?Akomi anavoles pernei o Xontros?
    Otan vrethike sta Dentra ena ksexasmeno tsantaki,eixe leei mia mikrokatathesoula,
    Na apallago ap autous,Mazi sou
    TIN NYFI pios tha tin plirosei?
    tin alitheia Omos pote tha tin poume ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος τα κάνει σκατά, οφείλει και να τα καθαρίζει... Χοντρός ή αδύνατος! Όσο για την αλήθεια, είμαι σίγουρος πως γνωρίζω μόνο ένα μέρος της, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα ο καθένας να έχει και διαφορετική αίσθηση για εκείνη την υπόθεση... Το μέρος της αλήθειας που εγώ γνωρίζω, πάντως, δεν περιλαμβάνει καμία δικαστική περίπτωση, πλην εκείνης που προέκυπτε απ' τη λύση συμβολαίου του Σπάσιτς και την οποία είναι γεγονός πως κάπου στην πορεία την έχω χάσει!

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τσούμαρη,θα ήθελα καλοπροαίρετα να σας παροτρύνω,ως δημοσιογράφος που επαγγέλεστε,να ξεσκονίσετε λιγάκι τις όποιες γραμματικές σας γνώσεις,γιατί πολύ απλά κάποια από τα λάθη που κάνετε επάνω στην ''βιασύνη'' σας βγάζουν κυριολεκτικά ''μάτι''. Όχι τίποτε άλλο αλλά σας διαβάζουν και νέοι άνθρωποι.Γράφετε λοιπόν χαρακτηριστικά τέσσερις λέξεις:''διλλήματα'',''δίλλημα'',''διατίνεται'' και ''έλλειψε'' και όλες προφανώς λάθος.Δεν θα ήταν καλύτερα λοιπόν,εαν δεν γράφετε τέτοια άρθρα,στο ''πόδι'' όπως φαίνεται,που αφορούν το ''δίλημμα''(το γράφω σωστά μήπως και σας εντυπωθεί την επόμενη φορά) που θα μας θέσει ''όποιος'' μας πει(έχετε αλήθεια κάποιον υπόψιν σας;)οτι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί η ΑΕΛ από τα χρέη και τον Πηλαδάκη περνάει μέσω Τυρνάβου;Η απάντηση σε αυτό το ''υποθετικό'' σενάριο,το οποίο τεχνηέντως ''πλασάρετε'' την δεδομένη χρονική στιγμή κύριε Τσούμαρη,σαφώς και υπάρχει αλλά θα ήταν καλύτερα να την δώσει ο ίδιος λαός της ΑΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα!

      α) Ασφαλώς και ζητώ συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη, που δεν σκοπεύω να σου πω αν τα έκανα ή όχι λόγω βιασύνης, αφού έχεις ήδη αποφασίσει.

      β) Όσο για την "απάντηση", δεν είχα κανένα λόγο να εκθέσω δημόσια τον προβληματισμό μου, αν δεν πίστευα ότι τις απαντήσεις σ' αυτά τα ιδεολογικού τύπου ζητήματα τα δίνει ο λαός (εν προκειμένω της ομάδας). Κι ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το ποια μπορεί να είναι τα κριτήρια ή η διαδικασία της διαβούλευσης, μέσα απ' την οποία θα οδηγούμασταν σε ώριμες και ουσιαστικά δημοκρατικές αποφάσεις...

      Υ.Γ. Δεν πλασάρω τίποτα. Δέκα με ρώτησαν αν ξέρω κάτι, όπως ρώτησαν κι εσένα προφανώς. Εγώ απλά ετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο. Τώρα, αν θολώσει το τοπίο από... καπνό ή από ομίχλη, θα δείξει!

      Διαγραφή
  3. "Πόσο μάλλον" γράφεται με Όμικρον και "πολλώ δε μάλλον" με Ωμέγα. Επίσης να μην ξαναβάλεις απόστροφο στο "εξ αφορμής", "εκ προθέσεως" κλπ. Άλλο "επ' ωφελεία" και άλλο "εκ δεξιών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από το να μας εκθέτεις δημόσια τον προβληματισμό σου,έχεις καμία θέση επάνω σε αυτόν;Ή απλά ''ετοιμάζεσαι;''

    Και κάτι ακόμα κύριε ''βιαστικέ''.Ο λαός δίνει ΤΙΣ απαντήσεις και όχι ΤΑ δίνει όπως εσύ έγραψες(δεν είναι μηχανή ο λαός και σύντομα θα το καταλάβεις).

    Όσον αφορά την ''σύνταξη'',κάποια στιγμή θα την πάρεις,μην ανησυχείς και διάβασε γραμματική καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά αν δεν είχες τέτοια εμπάθεια για μένα, θα αντιλαμβανόσουν απ' τα κείμενα α) την αμηχανία μου να αποφασίσω (χωρίς ν' ακούσω προηγουμένως πληθώρα απόψεων) αν πρέπει σ' αυτή την ευρύτερη συγκυρία να μείνω αυστηρά στο συναίσθημα ή να νερώσω έστω και λίγο το κρασί και β) πότε κάνω γραμματικής φύσης λάθη από άγνοια και πότε από βιασύνη ή απλή απροσεξία!
      Υ.Γ. Χαιρετισμούς στον Τριανταφυλλίδη...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμε των γραμματικών παρατηρήσεων έχει και ο Μπαμπινιώτης μπλογκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον ''φωνάξω'' να σας κάνει ''μάθημα''.....

      Διαγραφή
  6. Δεν προκειται για εμπάθεια αλλά για σύγκρουση απόψεων,εαν θέλεις την αποδέχεσαι.

    1)Έχεις αποφασίσει και το ξέρις.(Γραμματικό λάθος,Δεν νομίζω)

    2)Δυστυχώς δεν κάνεις μόνο γραμματικά λάθη Τσούμαρη.

    Υγ.Της εποχής σου ήταν ο Μανόλης να τους δώσεις,Εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μια μιλάς για "σύγκρουση απόψεων" και την άλλη για όχι "μόνο γραμματικά λάθη"! Και ρωτάω εγώ: Από πότε η διαφορετική άποψη είναι απαραίτητα "λάθος", ενώ η δική σου "σωστή"; Από πότε η σύγκρουση απόψεων προϋποθέτει τέλος πάντων ότι κάποια απ' αυτές τις απόψεις εμπεριέχει απαραίτητα και την απόλυτη αλήθεια;
      Καλή η πλάκα, σοφή η ειρωνία, δεκτές ακόμη κι οι προσωπικές προσβολές προς χάριν του έντονου διαλόγου, αλλά εδώ έχω θέμα...

      Διαγραφή
    2. Οι απόψεις μας είναι το μέσο για να εκφράσουμε την θέση μας Τσούμαρη.Και η θέση μας σε κάποια ζητήματα είναι δυστυχώς απόλυτη.

      Διαγραφή
    3. Κι εσύ προφανώς μπερδεύεις την "απόλυτη άποψη" με την "απόλυτη αλήθεια"! Μεγάλη η χάρη σου... Οι απόψεις φίλες μου είναι για υποβάλλονται κι όχι να επιβάλλονται!!!
      Υ.Γ. Τα 'γραψα τουλάχιστον σωστά, γιατί ήμουν λίγο βιαστικός;

      Διαγραφή
    4. Nίκος Αποστόλου13 Μαΐου 2013 στις 4:18 μ.μ.

      Mια χαρά τα έγραψες!

      Διαγραφή
  7. ρε ανωνυμε, γραφεις γραφεις και δεν λες τιποτα... τι μας λες τωρα? αντε παρε φορα απο το πηλιο... αλλοθρησκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίνδαλμά σου έκανε εκπομπή με τον συνεργάτη του ''χοντρού'' maestro.Την τύχη του ''χοντρού'' θα έχεις και εσύ.

      Διαγραφή
  8. re file anonyme
    xoris na thelo na gino synigoros edo,alla toutos edo,esto kai agrammatos,grafei tin apopsi tou kai tin ypografei me onomateponymo..
    esy kaneis kati ligotero antrikio.
    An kai den to xo stylistika.alla nomizo Ferentzes kai Panteloni den kollane..
    Kai eilikrina Tyrnavos den thelo na gino oute Ego.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το μάθεις σύντομα το όνομά μου,μην φοβάσαι.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε δεν ισχυρίστηκα ποτε οτι ο Τσουμαρης δεν έχει α....αααα τουλάχιστον.Ωστόσο αυτός τουλάχιστον ξέρει που θα με βρει.Εσύ που ΕΙΣΑΙ;

      Διαγραφή
  9. Καλύτερα να αφήσετε ήσυχες τις άλλες ομάδες του νομού κ. Τσούμαρη. Το 60% των οπαδών της ΑΕΛ δεν θέλουν να απαλλαγούν από τον Πηλαδάκη ο οποίος απ' την πλευρά του επειδή έφτιαξε το γήπεδο με δανεικά πιστεύει πως η πόλη πρέπει να του πληρώνει ενάμιση εκατομμύριο το χρόνο για να ζει πλουσιοπάροχα.
    Όταν το ποσοστό πάει στο 10% (πιστεύω θα πάρει 2-3 χρόνια) τότε θα ξεκινήσει κάτι καινούριο για την ομάδα.
    Λύση στο προβλημα της ΑΕΛ; Το μονο εύκολο.Δηλώνει συμμετοχή στη γ' εθνική, διαλύεται η ΠΑΕ και τα χρέη πάνε στον Πηλαδάκη. Ποιός θ' αναλάβει; Υπάρχουν πάρα πολλοί που θ' αναλάβουν μια καθαρή απο χρέη ομαδα με τόσο κόσμο. Και χωρίς να μπλέκουμε άλλες ομάδες.
    Αλλά ο Πηλα τα ξέρει αυτά και δεν θα αφήσει να γίνουν. Έχει το μισό κόσμο μαζί του και τους περισσότερους δημοσιογράφους.
    Οπότε; Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... και στον κάμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α)Εγώ τις αφήνω... Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως πρέπει "να μ' αφήσουν" κι αυτές! Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μη λες μετά ότι δεν στα είπα...

      β)Όντως, μπαίνεις στον πειρασμό αφού πλέον η πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία απ' την κορυφαία επαγγελματική, σε σχέση μ' εκείνη στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΑΕΛ, δεν απέχουν πολύ. Ακόμη και το νομικό τοπίο όμως είναι πολύ θολό, για να παρθεί στο πόδι τέτοια απόφαση. Άσε που ναι μεν τα χρέη του δημοσίου πάνε στον πρόεδρο που τα υπέγραψε, αλλά για τα υπόλοιπα μην είσαι τόσο σίγουρος. Μην κοιτάς την περίπτωση του Ηρακλή... Αυτός ανέβηκε σ' έναν χρόνο τρεις κατηγορίες λόγω Ιωαννίδη. Εσένα ποιός θα σε βάλει στο ασανσέρ; Ο Κέλλας (σ.σ. όχι ο Σωτήρης) ή ο Μάξιμος;

      γ)Δηλαδή την Τετάρτη στο γήπεδο θα 'χει τουλάχιστον 4.000 κόσμο που δεν θα πάνε για να τον βρίσουν;

      Διαγραφή
  10. α)Εσύ τα λες αλλά ποιος σ'ακούει...

    β)Άσε τα ασανσέρ,δεν ξέρεις καμια φορά...Καλύτερα από τις σκάλες...

    γ)Θα είσαι στο γήπεδο την Τετάρτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nίκος Αποστόλου14 Μαΐου 2013 στις 10:24 π.μ.

    Και κάτι άλλο παεstro.30 χρόνια κ επιμένω.Eσείς μόνο λόγια όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή