18 Μαΐ 2013

Αυτός ο καπνός, έχει φωτιά από κάτω...


Τώρα τελευταία ασχολήθηκα πολλές φορές με τον Τίμο Καβακά, σε βαθμό που δεν το συνηθίζω (ν' ασχολούμαι δηλαδή με προπονητές) στα 21 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής. Προβληματίστηκα, ώσπου μετά το τελευταίο γνωστό περιστατικό και την καλύτερη δυνατή διερεύνησή του, κατέληξα πως προσωπικά δεν έχω κανένα "θέμα" μαζί του. Το "θέμα" υπάρχει από μόνο του εδώ και καιρό μέσα στ' αποδυτήρια κι έχει να κάνει με...



...την αλλοπρόσαλλη και πολλές φορές αδικαιολόγητα και νευρικά απόλυτη συμπεριφορά του απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Μια συμπεριφορά που εύλογα μπορεί να αποδοθεί σε υπέρμετρο εγωϊσμό, που ναι μεν δεν είναι εξ' ορισμού κακός ως χαρακτηριστικό, αλλά έχει συχνά πυκνά αρνητικής φύσης διάσταση και απήχηση στην ίδια την ομάδα, όταν όλα ανάγονται σε "προσωπικά θέματα"!

Πριν γράψω το σκέφτηκα πολύ, γιατί όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, ουδείς - από τη νυν ή  από πρώην ομάδες του - δέχτηκε να φιλοξενηθεί επώνυμα η άποψη ή η μαρτυρία του. Είχα λοιπόν δύο επιλογές... Ή να σιωπήσω ή να κάνω μια έκθεση ιδεών, βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες, όπως λένε και στα σίριαλ. Προτίμησα το δεύτερο, απ' τη στιγμή που αισθάνθηκα ότι πολλά απ' όσα έχω επισημάνει κατά καιρούς είτε για τις αγωνιστικές επιλογές, είτε για τις δηλώσεις του και μ' έκαναν να πω κάποια στιγμή ότι αδυνατώ να τον παρακολουθήσω, μπορεί να 'χουν αφετηρία την αντίστοιχη πτυχή του χαρακτήρα του.

Άραγε, μήπως μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το δρομολόγιο Πλατανιάς-ΑΕΛ-Πλατανιάς-Κέρκυρα σ' έναν χρόνο, συν Καλλονή-Λάρισα σε άλλον μισό, με ό,τι συνόδευε τα περισσότερα απ' αυτά τα διαζύγια; Αν ναι, ίσως μπορεί να παρακολουθήσει και τον ίδιο... Σφάζονταν στην Κρήτη όταν έφυγε αλλά γύρισε για να ξανασφαχτεί, φεύγοντας ενδιάμεσα κι από την ΑΕΛ, όταν πιθανότατα συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο να 'ναι για εκείνον το σκαλοπάτι για άμεση ανέλιξη στη SL, όπως περίμενε! 

Μπορεί να 'χε κι άλλους λόγους, αλλά δεν φταίω εγώ που την ημέρα της έκδοσης της Πρωτοβάθμιας απόφασης για παραμονή της ΑΕΛ στη Λίγκα, έλεγε δεξιά κι αριστερά στο Καρπενήσι, πόσο χαίρονταν που θα πάει (εκείνος κι όχι η ομάδα) κατ' ευθείαν στα σαλόνια... Όταν το 'χα πει τότε στο ραδιόφωνο, είπαν κάποιοι πως πάω να υποβαθμίσω το ζήτημα για να μην εκτεθεί ο μεγαλομέτοχος που τον άφησε να φύγει. Δεν μ' έχει ανάγκη, σας διαβεβαιώ... Είδατε πως αργά ή γρήγορα εκτίθεται από μόνος του...

Κι ύστερα τι έκανε, για να γυρίσουμε πάλι στον Καβακά; Άφησε ξανά τους Χανιώτες στα κρύα του λουτρού και πήγε στην Κέρκυρα να τη σώσει με το "διπλό" στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν του 'κατσε φαίνεται στο δρόμο το σενάριο και της δικής του παραμονής... Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα τα ξαναβρήκε με τον Πηλαδάκη κι αφού οι Μυτιληνιοί δεν έλεγαν με τίποτα να βρουν δίχτυα, τον καλοδεχτήκαμε, κάμποσους μήνες αργότερα απ' το σκάσιμο του πρώτου σχετικού σεναρίου.

Μη βιάζεστε, όλα αυτά αποτελούν πρόλογο... Πάμε λοιπόν και στο κυρίως θέμα:

Ξεκινάω επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι το γήπεδο της ΑΕΛ μπορεί να 'ναι ξέφραγο (από διοίκηση), αλλά δεν είναι αμπέλι κανενός, για να μπαίνει μέσα εν ώρα αγώνα κάνοντας ό,τι και όπως του καπνίσει. Απαράδεκτος και καταδικαστέος εξ' ορισμού ο νταής. Ωστόσο, δεν μπορεί, τόσο πρωτοφανές και ακραίο περιστατικό θα 'χει την αιτία του, σκέφτηκα.... Ψάχνοντας, δεν κατάφερα να κάνω σαφές αν πρέπει να συνδέσω ή όχι τη μπούκα με όλα τα υπόλοιπα. Ήταν πάντως τόσο ακραίο εκείνο που πρωτοάκουσα ως αιτία, που δεν τον πίστεψα και εν τέλει, καλά έκανα. Άλλωστε, στο ταξίδι μιας τρίχας, πρέπει πάντα να προσέχουμε το μέγεθος της... τριχιάς! 

Σιγουρεύτηκα όμως εξίσου καλά, πως υπάρχει φωτιά κάτω απ' τον καπνό, όταν έβαλα στη σειρά και την παροιμιώδη προσπάθεια του Καβακά να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, υπονοώντας μέχρι κι ότι καλό θα 'ταν να μη δημοσιοποιηθεί, όταν είπε, "είδα το ανεβάσατε ήδη στα sites"! Καλά ήταν να προκληθεί δεκάλεπτη διακοπή αγώνα κι εμείς να γράφαμε ότι μπήκε σκουπίδι στο μάτι του επόπτη... Κι όχι μόνο αυτό! Ενώ όλοι γνωρίζαμε πλέον πως η επίθεση έγινε εναντίον του, εκείνος μίλησε για επίθεση γενικώς και αορίστως προς τον πάγκο κι αναφέρθηκε στο πρόσωπό του μόνο για να διαφημίσει την μεγαλοψυχία της παρέμβασής του, ώστε ο "δράστης" να μην έχει ντράβαλα...

Έκανα λοιπόν μια πρώτη νύξη κι αναζήτησα μια λογική εξήγηση σ' ένα παράλογο (στο σύνολό του) γεγονός. Κι όταν έμαθα α) για παίκτες που μένουν ξαφνικά εκτός αποστολής γιατί τολμάν να θέσουν μια διαφορετική άποψη σε συζήτηση, β) για παρατηρήσεις ενώπιον συμπαικτών σε προσβλητικό ύφος ή γ) για απόφαση απομάκρυνσης ποδοσφαιριστή απ' την ομάδα για μια αμέλεια, μια μαλακία, σοβαρή μεν, αλλά μαλακία (κι όχι πειθαρχικό παράπτωμα), που την έκανε ο Καβακάς προσωπικό ζήτημα και ανακοινώθηκε μάλιστα παρουσία τρίτων (και τέταρτων και πέμπτων) με νευρικό έως προσβλητικό τρόπο (σ.σ. τη στιγμή που ο ίδιος κάλυψε άλλες καταστάσεις στο Καυταντζόγλειο, μιλώντας τότε απλά για "παιδιά που παίζουν"), έβαλα τη μια πληροφορία δίπλα στην άλλη κι όσο ασυνάρτητα μηνύματα κι αν έδιναν, ένιωσα να δένουν ένα παζλ... 

Το παζλ της παρουσίας στην ΑΕΛ ενός προπονητή που:

* Τον δεχτήκαμε καλοπροαίρετα, παρά το παρελθόν του και δεχτήκαμε τις αιτιάσεις του.

* Τον επικροτήσαμε για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας προς το... στρωτότερο.

* Τον χειροκροτήσαμε για το αρχικό σερί θετικών αποτελεσμάτων. 

* Τον στηρίξαμε όταν του 'φευγε με τραυματισμούς ο ένας μετά τον άλλον στον άξονα και 

* Τον αποθεώσαμε για την επί μακρόν αμυντική επίδοση της ομάδας και την τόλμη να δώσει χώρο σ' ένα νεαρό παιδί σαν τον Τάσο Κρητικό. 

* Τον δικαιολογήσαμε όταν άλλαξε συνεργάτη στα καλά καθούμενα...

Προσωπικά, μόνο που δεν έγραψα "κάτω τα χέρια απ' τον Τίμο", όταν τον κατέκριναν για ματς σαν και του Ηρακλή ή του Παναιτωλικού. Τι να κάνει δηλαδή, να μπει να σπρώξει εκείνος τη μπάλα στα δίχτυα στο κενό τέρμα; Ήταν που 'χα δεχτεί και την τοποθέτηση τύπου "τους δίναμε τα λεφτά αλλά δεν έρχονταν", όταν είχε αναφερθεί στ' αποτελέσματα του παζαριού του Γενάρη...

Το ίδιο παζλ, όμως, έχει κι άλλα πολλά κομμάτια... Δείχνει δηλαδή ένα προπονητή που:

* Όταν άρχισε η κρίση κι έπεσε αμηχανία κι εκνευρισμός, έστειλε περίπατο την εμπιστοσύνη του προς τους παίκτες κι άρχισε ν' αλλάζει επιλογές κι ενδεκάδες όχι από ματς σε ματς, αλλά από ημίχρονο σε ημίχρονο. Επί σειρά αγώνων οι αλλαγές στην ανάπαυλα ήταν από μια έως και τρεις (με τη στραβή του Μπλέντι)! Τα ξανάπαμε...

* Στο ίδιο διάστημα επιστράτευσε τα... μάγια, μήπως κερδίσει παίζοντας χωρίς κλασσικό φορ, παρότι η ομάδα απειλούσε μόνο όταν είχε παίκτη στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Ανεξάρτητα αν έμπαιναν ή όχι οι ευκαιρίες γκολ, ήταν απειλητική. Ε, με την Καλλονή το ξεφτίλισε, παίζοντας με σέντερ φορ τον κανέναν, ως το τέλος.

* Ήταν το ίδιο ματς στο οποίο αμφισβήτησα κι αν διαβάζει στοιχειωδώς τους αντιπάλους ή αν έχει τέλος πάντων στα δύσκολα το καθαρό μυαλό που απαιτεί η αναγκαία αντίληψη.

* Είδε την ομάδα καλή για μεγάλο διάστημα στον Γάζωρο, ώσπου να παραδεχτεί τελικά στο επόμενο παιχνίδι πως κάτι δεν πάει καλά, ενώ τα 'ριξε όλα στη διαιτησία στο ματς με τον Απόλλωνα.

* Μας μπέρδεψε κι εμάς κι εμφανώς και την ομάδα, παίζοντας με δύο κόφτες σε κατά κανόνα πετυχημένα αλλά βατά ματς και κατεβαίνοντας μ' ένα αμυντικό χαφ στη Ριζούπολη και με άλλο σχήμα (4-3-3 αντί 4-2-3-1) στα καλά καθούμενα! 

* Δεν πήρε ένα ντέρμπι για τα μάτια του κόσμου. Για τη στατιστική βρε αδερφέ...

* Είπε τρεις φορές "εγώ φταίω", μετά από σχετικά πρόσφατο αγώνα, χωρίς να πείσει με το ύφος του πως εννοεί έστω τη μια! Αν κάποιος κατάλαβε πως αποδέχτηκε ευθύνη για την πορεία της ομάδας, να μου πει και σε ποιον τομέα ακριβώς την εντόπισε.  

* Πίστευε ότι ο κόσμος της ΑΕΛ θα χλευάσει του παίκτες στο ματς με τον Βύζαντα και τους το 'πε κι από πάνω για να τους... προετοιμάσει!

* Ξέρει, λέει, τι έφταιξε, αλλά δεν δεσμεύεται να μας το κοινοποιήσει. Ε, αφού "όλοι λίγο πολύ ξέρουμε"!

* Είπε αντιθέτως ότι του χρόνου η προσπάθεια "θα είναι" πιο σοβαρή, οργανωμένη και υπεύθυνη, αλλά έπειτα χαρακτήρισε παρερμηνεία τα σχόλια όσων συμπέραναν πως θα μείνει και του χρόνου.

* Επιμένει να βλέπει πως η ομάδα έχει πρόεδρο, απ' τον οποίο περιμένει μάλιστα να δώσει λύσεις. Παρά ταύτα, το μόνο που λένε μεταξύ τους μιλώντας καθημερινά, είναι πως "πρέπει να πάνε νικώντας ως το τέλος"!!!

Σίγουρα ξεχνάω και κάποια ακόμη σημεία απ' τα πολλά που έγραψα φέτος για τον προπονητή της ΑΕΛ, μεγάλη η χάρη του, που δυστυχώς - όπως συνέβη και με τον προκάτοχό του - έπαθε τρικυμία στα δύσκολα. 

Ένα-ένα όταν τα έθετα, ήταν αντικείμενα προς συζήτηση και προβληματισμό. Όλα μαζί όμως είναι σκέτο πρόβλημα, ειδικά όταν κολλάνε δίπλα σε συμπεριφορές που έκαναν πολλούς απ' όσους μίλησα να μου πουν το ίδιο πράγμα... Άλλος ήπια κι άλλος πιο επιθετικά, είχαν την ίδια άποψη για τον Τιμόθεο Καβακά. Και μου 'κανε εντύπωση ότι  κανείς (ακόμη κι εκείνοι που δεν θέλησαν καν να θιχτεί το θέμα, μη βρουν κανέναν μπελά ή επειδή "θεωρείται λήξαν") δεν την αρνήθηκε!       









20 σχόλια:

  1. simperasma koloxaraktiras o kavakas gia afto tou epitethike opados ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."δεν κατάφερα να κάνω σαφές αν πρέπει να συνδέσω ή όχι τη μπούκα με όλα τα υπόλοιπα".
      ...Αν είναι ποτέ δυνατόν να συνδεθεί με μια - ακόμη και λογική - αιτία!!!

      Διαγραφή
  2. Who is Timothy?? άντε και πολύ τον ανεχτήκαμε , στο καλό και να μας γράφει , για κουμπωμένα ματσάκια μέσα στο τηγάνι καλός είναι.Και στην τελική ποιο νικηφόρο σερί?? με τον φωκικό που έπαιζε με την άμυνα στο κέντρο ή με την επανομή τον ασβέστη της κατηγορίας??
    Ο άνθρωπος διέλυσε τα αποδυτήρια σε χρόνο ντε-τε..όσο για τα "ντέρμπι" τι να πεις , ο άνθρωπος δεν επιβεβαίωσε ούτε την εξαίρεση του κανόνα ούτε καν το στατιστικό λάθος που λένε και οι βιομέτρες.Αλήθεια πόσο μαγκιά είχε ο Σωτηρούλης που έκλεισε τα αυτιά του και δεν έδιωξε ποτέ τον Παραφέστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη μπαλα παιδια ολα ειναι αλυσιδα.απουσα διοικηση απων προπονητης απωντες και οι παιχτες.αυτο φανηκε οταν μετα απο το θετικο σερι ηρθαν τα ασχημα αποτελεσματα και οπως ειπε και ο τσουμ ,ολοι επαθαν τραλαλα και αυτο φαινοταν.δηλαδη επικρατουσε μια αλλοπροσαλη εικονα της ομαδας.αν εκει υπηρχε διοικηση να τους στηριξει τα πργματα θα ηταν αλλιως σημερα.[παραδειγμα] ειναι σαν να ανοιξεις μια καφετερια στη λαρισα ,να βαλεις καλους υπαλληλους και εσυ να μενεις στην αμερικη.με μαθηματικη ακριβεια η καφετερια θα κλεισει το πολυ σε 6 μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραιο αρθρο απο ψιθυρους και χωρις καμια δημοσια τοποθετηση καποιου...

    Επισης οι καλομαθημενοι παικτες μας τους οποιους στηριξαμε ολη τη χρονια δεν νομιζω οτι πρεπει να εχουν κανενα παραπονο απο κανενα, παρα μονο απο τον εαυτο τους, οταν δεν μπορουν να νικησουν τους αλλους απληρωτους συναδελφους.
    Το να εχεις εγωισμο δεν ειναι κακο, κακο ειναι το να μην εχεις και να ριχνεις την ευθυνη του φοβου σε αλλους που προσπαθουν να σε αλλαξουν για να βρεις τη δυναμη σου, τη δυναμη της νικης.

    Αλλα το αρθρο σου, τουλαχιστον εγω, εχω καταλαβει την κατευθυνση που δειχνεις. Απλα δεν χρειαζονταν να γραψεις τοσα πολλα και βασισμενος σε φημες. Μπορουσες απλα να γραψεις την αποψη σου, εφοσον δεν εχεις επωνυμες μαρτυριες.

    Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ο προπονητης δεν εχει και μαλιστα μεγαλες ευθυνες.

    Α, επισης θα ηταν καλο να εγραφες ενα αρθρο για τις τοσες εκπομπες που μας ζητουσες υπομονη και αλλη μια ευκαιρια στον προεδρο, να δουμε τι θα αλλαξει απο το καθε επομενο καλοκαιρι και το μονο που φαινεται να αλλαζει ειναι ο αριθμος των προσφυγων και για εκεινο το συμβολικο μισθωμα του γηπεδου που τοσο καιρο ελεγες απο τον αερα ραδιοφωνου.

    Ολοι κανουν λαθη αλλα οταν ζηταμε απο τους αλλους να τα παραδεχθουν με ειλικρινια πρεπει πρωτα εμεις να τα εχουμε παραδεχθει με τον ιδιο τροπο...


    Τελος παντων τζαμπα συζηταμε απο τη στιγμη που ο προεδρος δεν θελει οπως φαινεται να ανεβουμε στην σουπερ λιγκ.

    Καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα πάρω ένα-ένα:
      α)Νομίζω πως κατέστησα σαφές απ' την αρχή ότι δεν πρόκειται ούτε για ψιθύρους, ούτε για φήμες, αλλά για διασταυρωμένες μαρτυρίες. Πήρα λοιπόν το ρίσκο να γράψω όσα έγραψα, χωρίς επώνυμη καταγραφή των μαρτυριών (και παραγόντων άλλων ομάδων, όχι μόνο παικτών), γιατί θεώρησα το ζήτημα σοβαρό, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό.
      β)Κανείς δεν δίνει άλλοθι στους παίκτες, που 'χουμε γράψει 500 φορές ότι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτό δεν δικαιολογεί όμως την κακή συμπεριφορά του Καβακά απέναντι σε όσους εκείνος νομίζει ότι τον καταδίκασαν. Όχι την ομάδα, αλλά τον ίδιο. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
      γ)Στον Πηλαδάκη έδωσα προσωπικά πίστωση χρόνου, για όσο ένιωθα ότι το πάλευε. Πιστεύω ότι το δικαιούνταν για όσα πέτυχε αυτή η ομάδα επί των ημερών του. Μια πίστωση που τελείωσε όταν έφυγε ο Κόουλμαν και κυρίως όταν έγραψα αυτό: http://tsoumbox.blogspot.gr/2012/04/blog-post_5762.html
      δ)Σχετικά με το μίσθωμα, το χαρακτήρισα όντως ως "συμβολικό", αλλά όχι ως δημοσιογράφος. Το έκανα ως υπεύθυνος Τύπου - τότε - της ΠΑΕ. Ο οποίος μεταφέροντας τις θέσεις της, έδωσε την απάντηση που του έδωσαν αρμοδίως, εξηγώντας πως όσο το αφεντικό γηπέδου και ομάδας είναι το ίδιο, δεν υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα... Το λάθος μου ήταν ότι έστω και ως υπεύθυνος Τύπου, έπρεπε πριν δώσω απάντηση να ζητήσω να ενημερωθώ λεπτομερώς!

      Διαγραφή
    2. πολυ χαιρομαι που εψαξες και βρηκες τοσα πολλα στοιχεια για τον Καβακα απο πολλες και διαφορες πηγες που δεν θελουν να τοποθετηθουν δημοσια. θα χαιρομουν πολυ περισσοτερο παντως αν εκανες το ιδιο και με τον μεγαλομετοχο της ΑΕΛ.

      lamar46

      Διαγραφή
    3. Πλέον δεν χρειάζομαι μαρτυρίες, καθώς έχω σχηματίσει προσωπική άποψη για τον μεγαλομέτοχο και απ' την καλή κι απ' την ανάποδη, που λένε...
      Γι' αυτό και κατέληξα εδώ:
      http://tsoumbox.blogspot.gr/2013/05/1.html
      κι εδώ:
      http://tsoumbox.blogspot.gr/2013/05/blog-post_20.html

      Διαγραφή
  5. Το άρθρο σου δεν συνδεεται. Πως ενώνεις την μπουκα στον Καβακα με τη χρησιμοποιηση ενος κοφτη στη Ριζούπολη ή την συνήθεια του να "δίνει" παίχτες δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικα... Σκόρπιες σκέψεις έγραψες (σε πολλές συμφωνώ) αλλά χωρίς ειρμό το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xρήστο συγγνώμη αλλά το κείμενο βγάζει μια θολούρα καθώς προδιαθέτει για αποκαλύψεις και καταλήγει τελικά να πεί οτι ο Καβακάς είναι εγωιστής και αγενής. Κύτταξε, το 70% των προπονητών είναι ετσι. Βλέπε και τον θεωρούμενο ως καλύτερο προπονητή του κόσμου, Μουρίνιο. Προσωπικά με απογοήτευσε ο Καβακάς. Πίστευα οτι θα έχει τον τρόπο. Έδειξε παντελή αδυναμία να διαχειριστεί μια ομάδα με δυναμική παρά τα όποια μειονεκτήματα του ροστερ. Στο τέλος η δυναμική έγινε και μπούμεραγκ, αν κρίνω από την κατάρρευση με την Καλλονή, υπο το βάρος της πίεσης της φανέλας. Είχε χρέος να μπεί τουλάχιστον στα play off. Κρίμα για μας αλλά και για το ίδιο, γιατι μετά από αυτή την παρουσία δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένει από την καριέρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως τελικά αυτό είναι και το πρόβλημα; Ότι θεωρεί τον εαυτό του κάτι σαν Μουρίνιο;

      Διαγραφή
  7. +fono mazi sou 1000% gia auton ton kyrio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συμφωνώ 100% με τα γραφόμενά σου Χρήστο, γι'αυτούς τους λόγους πιστέυω οτι είναι τελειωμένος πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως απορώ γιατι ακόμα ασχολούμαστε με τον Καβακά , ίσως τον πιο αποτυχημένο προπονητή που έκατσε ποτέ στον πάγκο της ομάδας μας , από την στιγμή που η μόνη του "επιτυχία" στην καριέρα του είναι η συμμετοχή σε ομάδες που έστηναν ματς.Κάποτε για τον Πολ Δερμιτζάκη ξεσηκώθηκε μερίδα του κόσμου γιατί είναι μπαοκτζής.Αλήθεια γιατί αυτή η μερίδα δεν ξεσηκώθηκε για τον Timothy? που έπαιρνε με το σπαθί του το διπλό στον γαύρο και ανέβαζει τρένο τον Πλατανιά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lyraki-Travlos,Rotao ego ?
    auto to pare dose AEL -Corfu pote tha stamatisei ?
    Alitheia pistepse pote kanenas pos mporei na tous sosei feto o
    Giannakis o Kommotis ?
    YG
    edo omos tha prepei na anakaleseis kai auta pou grafes persy gia ton Mixalaki..
    ekeinos exase emtelos tin MPALA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απώλεια της μπάλας στην κρίσιμη στιγμή, ήταν το κοινό τους χαρακτηριστικό. Ο πρώτος το έδειξε βάζοντας σε εκτός έδρας ντέρμπι τρεις παίκτες χωρίς λεπτό συμμετοχής ως τότε κι ο άλλος αλλάζοντας ιδέες και ενδεκάδες από ημίχρονο σε ημίχρονο.
      Πάντως, την κριτική μου στον Καβακά δεν την κάνω ούτε σε αντιπαράθεση με τον Ζιώγα, ούτε μόνο για την προπονητική του παρουσία...

      Διαγραφή
  11. Λέγομαι Αρης Βαλασσόπουλος και

    Συμφωνώ μαζί σου Χρήστο

    1) ως προ αυτά που γράφεις 5-6 πράγματα πως τον υποδεχτήκαμε
    2) Συμφωνώ μαζί σου ως προς τον εγωισμό του και τον χαρακτήρα του και τον ...μικρό παραλληλισμό ως προς το...μουρίνιο!!!
    3)Συμφωνώ μαζί σου ότι κάτι κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον του στον πάγκο ( ας ελπίσω να είναι κάτι προσωπικό και όχι αθλητικό
    4) Συμφωνώ μαζί σου ότι οι αλλαγές στα ημίχρονα δείχνουν δύο πράγματα
    ---ότι δεν μελετά τον αντίπαλο
    --ότι δεν καταλαβαίνει ότι κάποιοι παίχτες δεν ..τραβάνε για την ομάδα και αναφέρω ονομαστικά
    Χασομέρης –Δεινόπαπας δεν έπρεπε ποτέ μαζί διότι ΔΕΝ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ!!! Άρα είναι σαν να παίζουμε με ένα παίχτη λιγότερο
    ---ότι ο μικρός Κρητικός έπρεπε να μπει πολύ πιο νωρίτερα μέσα στην ομάδα
    --ότι ο έρμος ο Παπαγεωργίου έπρεπε –αφου δεν μπορεί να κάνει σέντρα να δοκιμασθεί μπακ ο Καρανίκας καθώς και στο ντεφορμάρισμα του Παγώνη έπρεπε να μπει ο Δημόπουλος

    --Στον Απόλλωνα στο Α ημίχρονο έβλεπε από το 30 και μετά ολο το παιχνίδι του Απόλλωνα να είναι από τον Παγώνη μεριά που ο Φιναρόλα να κάνει πάρτι με την βοήθεια του μαύρου και δεν έστειλε κάποιον να τον βοηθήσει ( άρα είναι και σωστό ότι σε αυτό το ματς ξεκίνησε με μόνο κόφτη τον Νεμπεγλέρα!!!!!)
    Και εδώ κολλάει το –αν διάβαζε το πώς παίζει ο αντίπαλος- δεν θα ΕΒΑΖΕ ΜΈΣΑ ΤΟΝ Χασομέρη όταν εκεί πέφτουν κορμιά και ο Δημητράκης παίζει σαν ..κυρία μην την σπάσουν τα αυγά!!!
    --Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό όταν έβαλε τον Δεινόπαπα στο Β ημίχρονο έπρεπε να τον περάσει από αριστερά άνω στον Αραμπατζή ( που ήδη από το Α ημίχρονο έκανε πάρτι ο Μπλέντι από εκεί!!)

    5)Πάντως ήταν αποτυχία του πουδεν μπήκαμε ούτε play of με αυτούς τους παίκτες

    και ελπίζω αν αν αν παραμείνει στην ΑΕΛ ( πλέον δεν έχω και τον ίδιο ενθουσιασμό)
    α) να σταματήσει να εκπέμπει το …μουρινιο στυλ
    β) να καθίσει κάτω και να δει τα λάθη του από αγώνα σε αγώνα και να μάθει να ακούει κριτικές και όχι να λέει στην συνέντευξη τύπο «ότι είναι πολλά τα ράδια και εφημερίδες τι να πρωτακούσω»
    γ) να διαλέξει υλικό που να κάνει για ρόστερ της ομάδας και κυρίως ΕΛΛΗΝΕΣ (πχ Ρεπατσά από Ψαχνά, Μανούσο από Καλλονή, Βοσκόπουλο από Πάτρα )
    δ) Να γυρίσουν όλοι οι νεαροί παίκτες που έφυγαν για διάφορους λόγους όπως Ρέντζας ( λήθεια ο Παπαγεωργίου ήταν καλλίτερος;;) ,Ευαγγέλου ( αλήθεια ο Τσίγκας ήταν καλλίτερος) , Βούζας( αλήθεια ο Δεινόπαπας ή Χασομέρης ήταν καλλίτεροι;;) ο Φλίγκος ( αλήθεια ο Ζεκίνια ήταν καλλίτερος;;;) ο Χατζής ( αλήθεια ο Πότσι ήταν καλλίτερος;;;)
    ε) Για μένα από αυτή την ομάδα πρέπει να κρατήσει Σερεμετ –Φινιριδη – Πόνσε- Νεμπεγλέρα- Τσιάρα -Κρητικό Τάσο και Μπλεντι για ΒΑΣΙΚΉ ΕΝΔΕΚΆΔΑ
    ΚΑΙ Γιώτα -Σκόνδρα - Κρητικό Στέλιο- Παπαγεωργίου- Παγώνη – Καρανίκα- Δημόπουλο- για αναπληρωματική

    Βλέπεις ότι για μένα η άμυνα ήταν ένα μάτσο χάλια μιας και τα κεντρικά μπακ ήταν αργοί και «ποδάριζαν» στην κάθετη μπαλιά ( θυμίσω Ογκουνσότο με Επανωμή εδώ και την Καλλονή εδώ μέσα)

    Και θα ήθελα αυτοί οι ..λεγόμενοι οπαδοί ….που μπαίνουν με το παραμικρό μέσα να αναλογιστούν
    --αν πρόσφεραν με τον …ψευτοτσαμπουκά τους έστω και ένα βαθμό ή ένα γκολ στην ομάδα
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!
    Α και κάτι ακόμα –δεν είναι σωστό να κάνω κριτική προς κάποιοι πρόσωπο πχ τώρα Καβακάς – και να μην γράφω το όνομα μου!! Ή να απαντώ κάνοντας παρατήρησες σε ένα επώνυμο όρθρο –βλέπε Τσούμαρη τώρα- και να απαντώ χωρίς όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 2πλο της Κέρκυρας του Καβακά στο Καραϊσκάκη σας πηραξε. Ενω το 2πλο της ΑΕΛ εκεί μέσα με τον Γκαλίτσιο να κοιτάει τα πουλιά ήταν πεντακάθαρο ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιάφορος και στη μια και στην άλλη περίπτωση ο Ολυμπιακός... Την διαφορά την κάνει το γεγονός πως εκείνη τη σεζόν η ΑΕΛ ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος εκτός έδρας (κάνοντας ρεκόρ νικών μακριά απ' το Αλκαζάρ) κι έβγαινε play off, ενώ πέρυσι οι "Φαίακες" δεν βλέπονταν έξω απ' το νησί τους κι ως τότε ήταν υπ' αριθμ. 1 υποψήφιοι για υποβιβασμό.
      Που σημαίνει ότι τη μεν περίπτωση της ΑΕΛ τη συναντάς σ' όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, τη δε περίπτωση της Κέρκυρας μόνο στα πρωταθλήματα σαν το δικό μας...

      Διαγραφή