20 Μαΐ 2013

Η λύση για την ΑΕΛ είναι... ΜΙΑ!!!


Τρεις φορές τη διάβασα τη συνέντευξη του Πηλαδάκη στην "αρχαιοτέρα", για να διαπιστώσω με την μέγιστη δυνατή πιστότητα την πραγματικότητά της και να καταλήξω έπειτα στο ένα και μοναδικό συμπέρασμά μου, για την μια και μοναδική λύση που βλέπω στο αδιέξοδο (ναι, αδιέξοδο) της ΠΑΕ ΑΕΛ...



Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση του κειμένου, παρακαλώ μόνο για ένα και μοναδικό επίσης πράγμα... Να κάνετε ο καθένας την προσωπική του διάγνωση για την ασθενή των 7,5 εκατομμυρίων (χρέους, εκ των οποίων καμιά 800αριά χιλιάρικα στο δημόσιο) και ν' αποφασίσετε ποια είναι η πάθησή της κι αν για να απαλλαγεί απ' το πρόβλημα που την κατατρέχει, χρειάζεται ασπιρίνη, συμβατική αγωγή μακράς διάρκειας ή χειρουργείο.

Μιλώντας λοιπόν περί της επόμενης μέρας, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, μακροβιότερος πρόεδρος της ιστορίας της, εις εκ των κυπελλούχων ηγετών της και τα λοιπά και τα λοιπά (για να μην επιμένει ότι ξεχνάμε πως επί μια 5ετία - κι όχι 8ετία - υπήρξε πετυχημένος) και ταυτόχρονα ο ίδιος που αγόρασε με 1,2 μύρια (συν 800.000 που έβαλε άμεσα για υποδομές) μια υπό παγδαία ανάπτυξη ΠΑΕ Β' Εθνικής και κατέχει σήμερα μια υπό κατάρρευση ΠΑΕ, Β' Εθνικής επίσης, με χρέος 4πλάσιο του αρχικού της κόστους (σ.σ. ή έχουμε καλή μνήμη ή δεν έχουμε), ανέλυσε την θεωρία των τριων σεναρίων, στην οποία θα αναφερθώ με δικά μου λόγια...

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: 

Οι μετοχές μένουν στα χέρια του, πληρώνει κάθε υποχρέωση προς το δημόσιο γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, παραμένει εμπλεκόμενος μόνο ως χορηγός κι αναλαμβάνει να τρέξει την ομάδα μια διαχειριστική επί της ουσίας διοίκηση, η οποία θα καλύπτει όλες τις τρέχουσες ανάγκες και θα καρπώνεται προφανώς τα όποια κέρδη. Αν κατάλαβα καλά, αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα πάρουν αυτό που λέμε... μάνατζμεντ, για χρόνο για τον οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουν με τον Πηλαδάκη. Επίσης, θα πρέπει να συμφωνήσουν μαζί του για τις οφειλές προς παλιούς παίκτες και προμηθευτές, που πρέπει να πληρώνονται κάθε 10, 12, 14, 16 και πάει λέγοντας, του μηνός (γιατί είναι και πολλοί), να ζυγίσουν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ για την χρήση του γηπέδου, για όσο χρόνο θα βρίσκονται στη διοίκηση και ταυτόχρονα, να ρίξουν χρήμα για τις άμεσες ανάγκες (σ.σ. συγκρότηση ρόστερ, προετοιμασία, ανεύρεση χορηγών), ώσπου ν' αρχίσουν να 'ρχονται κατά τον Σεπτέμβριο τα πρώτα έσοδα.

Επειδή όμως η αξιοπιστία απέναντι στον κόσμο της ΑΕΛ πρέπει να 'ναι το υπ' αριθμόν ένα προσόν της όποια νέας διοίκησης κι επειδή στα μέρη μας δεν ξέρω πολλούς αξιόπιστους και σοβαρούς, που θα έμπλεκαν με την ομάδα και τον Πηλαδάκη υπό το παρόν καθεστώς και τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, βλέπω μόνο μια πιθανότητα πρόκρισης αυτού του σεναρίου. Ποιά; Να 'ναι ο ίδιος ο Πηλαδάκης εκείνος που θα τους βρει κι όχι φυσικά απ' το περιβάλλον της Λάρισας, με αποτέλεσμα η προϋπόθεση της αξιοπιστίας να πάει περίπατο και το εγχείρημα να φαντάζει και να 'ναι απ' το ξεκίνημα καταδικασμένο σε αποτυχία. 

Θα 'ναι ουσιαστικά μια "μη λύση", που αντικειμενικά θα 'χει περισσότερες πιθανότητες ν' αφήσει στην ΑΕΛ βαθύτερα σημάδια από εκείνα που θα πάει να επουλώσει κι αν όχι, η ασθενής θα 'χει χάσει πολύτιμο χρόνο, ακολουθώντας έναν δρόμο που δεν την απαλλάσει απ' την παθογένειά της. 

Για όσους δεν κατάλαβαν, πλέον, με τον Πηλαδάκη μεγαλομέτοχο και μια διοίκηση που ο ίδιος θα βρει και θα ορίσει, στην πρώτη στραβή θα γίνει χαμός!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο:

Η ομάδα, για να κερδίσει χρόνο απ' τη μια και χρήμα απ' την άλλη, αφού η υπάρχουσα ΠΑΕ θα πτωχεύσει και θα εκκαθαριστεί σ' ένα τρίμηνο, σύμφωνα με όσα ισχύουν πλέον, δεν δηλώνει συμμετοχή στη Football League κι επιλέγει να παίξει στην ερασιτεχνική από του χρόνου Γ' Εθνική, ως ερασιτεχνικό σωματείο. Πρόκειται για τον μπούσουλα που επέλεξε ήδη να ακολουθήσει η ΑΕΚ!

Σ' αυτή την περίπτωση ο Πηλαδάκης κρατάει θέλει δε θέλει για πάρτη του τα χρέη του δημοσίου, όλοι οι υπόλοιποι έχουν λαμβάνειν απ' τα εκκαθαρισμένα και η ομάδα κατεβαίνει με διοίκηση την Ερασιτεχνική, καθαρή από οφειλές και διεκδικεί άμεση επάνοδο αρχικά στην Football League, όπου και ιδρύεται νέα ΠΑΕ με νέο ΑΦΜ κι ακολούθως, με την δυναμική του κόσμου, της φανέλας και του αμόλυντου ταμείου της, στην Super League. Κι όλα αυτά, αφού προηγουμένως ξεκινήσει από μηδενική βάση τη διαπραγμάτευση με την τράπεζα κι όποιον άλλον έχει νόμιμο συμφέρον (εν προκειμένω τον ίδιο τον Πηλαδάκη), για τους όρους χρήσης του γηπέδου, ακόμη και την αγορά του που λέει ο λόγος!!!

Είναι όσο ωραίο και όσο αληθινό ακούγεται, υπό την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη οι παγίδες που είτε από μόνες τους υπάρχουν, είτε ξεφυτρώνουν απ' τα λεγόμενα του μεγαλομετόχου. Για παράδειγμα, μια αυτονόητη παγίδα είναι η τύχη των περιουσιακών στοιχείων και δη των Δένδρων, αφού μακροχρόνια συμβόλαια παικτών δεν υπάρχουν πολλά για να το κάνουμε θέμα. Κι επειδή αποκλείω την πιθανότητα να μην τον σκέφτηκε από πριν ο Πηλαδάκης αυτόν τον κίνδυνο, απορώ πως και δεν μεταβίβασε από χθες κιόλας το προπονητικό κέντρο είτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ, που θα 'ταν και το δέον, είτε οπουδήποτε αλλού. Εκτός κι αν το 'κανε (όχι πάντως στην Ερασιτεχνική) και δε μας το 'πε, πράγμα που θέλω να αποκλείω...

Απ' την άλλη, παράδειγμα άλλου τύπου παγίδας, απ' αυτές που... ξεφυτρώνουν καλή ώρα, είναι η ατάκα εκείνη με την οποία λέει πως θα προτιμούσε να επενδύσει χρήματα στην άνοδο μιας καθαρής ομάδας, απ' το να χάνει χρόνο πληρώνοντας χρέη που δεν πρόκειται (σ.σ. έτσι όπως τα 'κανε) να τελειώσουν ποτέ. Που σημαίνει πως προτείνει αυτή τη λύση όχι μόνο για να διώξουν το βραχνά κι ο ίδιος και η ομάδα, αλλά και για να συνεχίσει να εμπλέκεται ως νέος (μεγαλο)μέτοχος ή παράγοντας, δεδομένου - φαντάζομαι - ότι όπως δηλώνει, δεν σκοπεύει ν' αφήσει το γήπεδο στην τύχη του. Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό... Ή δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη σχέση του με τον κόσμο ή πιστεύει πως δεν θα ενδιαφερθεί κανείς να αναλάβει τις τύχες της ομάδας πλην του ιδίου, ο οποίος συμμετέχοντας στο νέο εγχείρημα, εξασφαλίζει τουλάχιστον την χρήση του AEL FC ARENA. 

Βέβαια, στη ροή αυτού του σεναρίου, απ' την αρχή ως το τέλος του, έχει θεσμικό ρόλο η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, δηλαδή το σωματείο μέσα απ' το οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα και θα ξεπηδήσει η νέα ΠΑΕ. Αποκλείεται να μην το έχει λάβει υπόψη... Για παράδειγμα, πρώτη κίνηση του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, είναι η εξασφάλιση του ελέγχου της Ερασιτεχνικής. Πως φαντάζεται λοιπόν ο Πηλαδάκης ότι μπορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζω. Ίσως και να λέει όσα λέει, απλά για να τα λέει...

Ωστόσο, για μένα το σενάριο έχει ουσία, όχι βέβαια όπως ακριβώς το παρουσιάζει ο Πηλαδάκης, καθώς με δική του παρουσία, πάλι η αξιοπιστία έναντι του κόσμου πάει περίπατο και η πολυπόθητη συσπείρωση γίνεται όνειρο απατηλό.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο: 

Ο Θεός να μας φυλάει από μια εξέλιξη που θα οδηγούσε σε διοίκηση ή διοικήσεις "Πρωτοδικείου", δηλαδή προσωρινές, διορισμένες απ' το δικαστήριο, με περιορισμένες αρμοδιότητες και τρέχα γύρευε να βρεις υπευθύνους. Όχι ότι δεν θα υπάρχουν και δεν θα 'χουν ονοματεπώνυμα, αλλά στις πιο γνωστές περιπτώσεις είχαν ονοματεπώνυμα κι εκείνοι που τις στήριξαν, όπως ο Άκης στον ΠΑΟΚ! Γιατί εκεί που δεν είχαν στηρίγματα (περίπτωση ΑΕΚ), πήγαν σαν το σκυλί στ' αμπέλι...

Και φτάσαμε στο δια ταύτα:

Δεδομένων όλων, μα όλων των παραπάνω, ακόμη και της τελευταίας αποστρόφου και με βαθειά πεποίθηση ότι το μείζον πρόβλημα της ΑΕΛ είναι η αποσυσπείρωσή της, εξ' αιτίας της απαξίωσης του μεγαλομετόχου στα μάτια των φιλάθλων της και της απόλυτης αναξιοπιστίας την οποία εμπνέει πλέον στη σχέση τους κι ακολουθεί το ζήτημα των χρεών (που το διογκώνει η οικονομική συγκυρία), είμαι πεπεισμένος πως η ομάδα για να βρει την υγειά της χρειάζεται χειρουργείο. 

Και χρειάζεται χειρουργείο γιατί η κατάστασή της είναι αδιέξοδη, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έκανα απ' την συνέντευξη Πηλαδάκη, όπου και πάλι δεν ξεκαθαρίζει πουθενά αν θέλει ή δεν θέλει να φύγει και τι δρόμο προτείνει αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό, ενώ εξακολουθεί να θεωρεί πως η επιλογή προσώπων είναι ο μόνος τομέας στον οποίο λάθεψε αυτά τα χρόνια κι ότι οι "μισές δουλειές" της τελευταίας διετίας συνιστούν αγώνα επανόδου! Προκειμένου λοιπόν να 'χουμε να λέμε και του χρόνου τέτοιο καιρό περί σεναρίων, θεωρώ πως μια λύση υπάρχει...


  • Να βρεθεί ο άνθρωπος ή ακόμη καλύτερα οι άνθρωποι, μεταξύ Λαρισαίων και μη, επιφανείς οικονομικά (κι όχι απαραίτητα κροίσοι) κι αξιόπιστοι στα μάτια των φιλάθλων, που θα αποφασίσουν, θα μελετήσουν και θα προτείνουν οι ίδιοι στον κόσμο τη λύση της Γ' Εθνικής. Και φυσικά, θα εγγυηθούν ότι θα τρέξουν εκείνοι το "πρότζεκτ", επενδύοντας κατ' αρχήν μέσα απ' την ανάληψη του διοικητικού ελέγχου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, ώστε πάνω στη διετία (βία τριετία) να επαναφέρουν την ομάδα συσπειρωμένη, υγιή κι οργανωμένη στη Super League. 
  • Πετυχαίνοντας την συσπείρωση του κόσμου γύρω τους, θα 'χουν και την δυνατότητα άσκησης πίεσης προς το νυν μεγαλομέτοχο, ώστε να συναινέσει και να δρομολογήσει τη διαδικασία, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ κι αρνούμενος οποιαδήποτε διάθεση επανεμπλοκής του με την ομάδα. Ίσως άλλωστε αυτός να 'ναι και ο μοναδικός τρόπος να μάθουμε έγκαιρα και χωρίς σκιες, τι πραγματικά τον ενδιαφέρει. Θέλει ή δεν θέλει να φύγει; Ταυτόχρονα όμως, είναι ο μοναδικός σίγουρος τρόπος απαλλαγής της ΑΕΛ απ' τον Πηλαδάκη, σύμφωνα με το εύλογο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων αυτή τη στιγμή.
Άλλη πραγματική λύση, από ένα τέτοιο "restart", όπως ορθώς το ονόμασαν οι "Ενωσίτες" συνάδελφοι, δεν υπάρχει! Προσοχή όμως κι εδώ... Οποιαδήποτε τέτοιου τύπου πρωτοβουλία ή ακόμη κι ένας βαθμολογικός υποβιβασμός (με τον οποίο όμως θα χαθεί ένας ακόμη χρόνος), δεν έχουν μπροστά τους το πρόσωπο και την εγγύηση ενός ή μιας ομάδας ηγετών-επενδυτών, θα 'ναι ζαριά υψηλού ρίσκου, γιατί θα εμπεριέχει όλα τα δεινά που απορρέουν απ' την απαξίωση της ομάδας, την ανασφάλεια της οικονομικής αδυναμίας και όσα ακόμη συσσωρεύση η πρόσθετη ταλαιπωρία της. Θα 'ναι δηλαδή μια προσπάθεια που θα αρχίζει με αρνητικό πρόσημο και όχι με τον ενθουσιασμό και το όραμα ενός νέου ξεκινήματος.

Χειρουργείο λοιπόν κι αν έχουν αυτή τη στιγμή να παίξουν έναν ρόλο οι σύνδεσμοι ή και η ίδια η Ερασιτεχνική, είναι να ξαμωλυθούν για να βρουν αυτόν ή αυτούς τους "χειρουργούς" που χρειάζονται, δηλαδή τους ανθρώπους κοινής αποδοχής που θα τραβήξουν μπροστά κόσμο και ομάδα... Στην μια και μοναδική πραγματική λύση!!! Όλα τ' άλλα είναι γιατροσόφια...

ΥΓ1: Τα πολλά ακόμη που θέλω να γράψω για την συγκεκριμένη συνέντευξη Πηλαδάκη, τα κρατάω ως επιχειρήματα για την ημέρα της αποτίμησης, που εύχομαι - για την ΑΕΛ - υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, να είναι κοντά.

ΥΓ2: Αν υπάρχουν καλοί γνώστες των νομικών θεμάτων που απορρέουν απ' όσα παρέθεσα πιο πάνω, θα ήθελα πολύ να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή σχολίων που φαντάζομαι πως θα ακολουθήσει...




 

20 σχόλια:

  1. θελει λεει 40 εκατομμυρια για το γηπεδο ο παπατζης.Ενα γηπεδο που κοστισε 15 εκατομμυρια.Που πηγαν τα υπολοιπα λεφτα του δανειου?

    Εκτος αν μαζι με το γηπεδο δινει και το καζινο στη ζαμπια.

    Το πιο γελοιο κομματι παντως της συνεντευξης ειναι εκει που λεει οτι ''εμεις οι ιδιοκτητες των ομαδων κανουμε δωρεες και κανεις δε βγαζει λεφτα


    σχετικα με τα χρεη ειναι πραγματικα εντυπωσιακο πως ακομα συνεχιζει να μας κοροιδευει μες στα μουτρα μας.
    παραθετω για να μην τα γραφω τα γραφομενα του τριανταφυλλου:
    Δεν έχω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να μην πιστέψω τα νούμερα που παραθέτει ο πρόεδρος της ΑΕΛ. Απλά έχω μπερδευτεί. Πριν λίγους μήνες, η ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε αίτηση υπαγωγής για 13 περίπου εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι συνεργάτες του εδώ έλεγαν πως τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ και τώρα έγιναν 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες οτι το γήπεδο κόστισε 15εκ. Μπορείς να το τεκμηριώσεις με κάποιο τρόπο. Θα ήθελα και τη γνώμη του Χρήστου εδώ. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά από πότε φτιάχνεις τέτοιο γήπεδο με 15 μύρια;

      Διαγραφή
    2. Θα βρεις σχετικό σχόλιο πιο κάτω...

      Διαγραφή
    3. Όσο για το ύψος των χρεών της ΠΑΕ, στην αίτηση στο 99 χρησιμοποιήθηκαν "τρικ" (π.χ. χρησιμοποιήθηκε το σύνολο των συμβολαίων κάποιων παικτών), προκειμένου να καλύπτονται οι τυπικές προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο άρθρο. Προσωπικά, από τότε υπολόγιζα ότι τα πραγματικά χρέη είναι εκεί κοντά που τα υπολογίζει σήμερα κι όσοι μ' άκουγαν το γνωρίζουν...

      Διαγραφή
  2. Καλο αρθρο Χρηστο.Συμμαζευεις τις σκεψεις μας και βαζεις τα θεματα επι ταπητος.
    Στην νεα εποχη που θα ξηεμρωσει για την ΑΕΛ δεν θα πρεπει ωστοσο να υπαρχουν δημοσιογραφοι που κανουν το ασπρο μαυρο και λειτουργουν προς οφελος της ομαδας κατι που εκανες κι εσυ παλιοτερα με απροκαλυπτο τροπο και καταφερες να χασεις ολη την εμπιστοσυνη που σου ειχε ο κοσμος απο τα πετρινα χρονια.
    Ισως εκανες την αυτοκριτικη σου.
    Να την κανουν ολοι και να προχωρησουμε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι τυχαίο ότι το χρέος της ομάδας πλέον είναι όσα έχει "λαμβάνειν" από το Δημόσιο;;(σχολίασε το)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σου είπα και ραδιοφωνικά, δεν μπορώ να βρω σύνδεση ανάμεσα στα δύο ποσά...

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν το γήπεδο κόστισε κάτι λιγότερο από 25 εκ, τώρα γιατί πάρθηκε δάνειο 40 και πού έχουν πάει τα άλλα 15 κανένας δεν ξέρει κανένας δεν πρόκειται να μάθει , το σίγουρα είναι πως αυτά τ 15 μύρια τα καρπώθηκαν αρκετοί.
    Διάβασα και εγώ την συνέντευξη και πραγματικά την βρήκα αστεία βαρετη σαπουνόπερα βασιλάκης καίλας σιτσουέισιον και όλα τα άλλα κωμικοτραγικά επίθετα που μπορούν να της προσδωθούν.
    Απορία στο σημείο που ο Κέλλας ρωτάει την γνώμη του μεγαλομέτουχο για διάφορα πρόσωπα γιατί δεν ρώτησε για τον επί αρκετά χρόνια αντιπροέδρου της ΠΑΕ Κωνστάντο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να ξέρω το πραγματικό κόστος. Αυτό όμως που κι εγώ ξέρω είναι πως εκταμιεύτηκε το σύνολο του δανείου, που αφορούσε και το κομμάτι των εμπορικών χρήσεων, χωρίς όμως το έργο να έχει ολοκληρωθεί!!! Θεμά λοιπόν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως ποσών και διαπιστώνεται δια γυμνού οφθαλμού...

      Διαγραφή
    2. Χρήστο εύκολα μπορείς να μάθεις το κόστος του γηπέδου ( μόνο του γηπέδου) όχι και των αλλων χρήσεων.Κάνε μια έπαφη με την διαχειρίστρια εταιρεία του έργου ( dimand) και νομίζω πως θα στο πουν.Απλό είναι και νομίζω μέσα στα πλαίσια του σωστού ρεπορτάζ που αποδεδειγμένα υπηρετείς.

      Διαγραφή
  5. Οταν καποτε εβγαινε στα ραδια και ελεγε οτι θα μπω φυλακη ηξερε τι ελεγε.Ηξερε τις βρωμιες του και οι σκεψεις του πισω μερος του μυαλου του ανεπαισθητα ερχοταν μπροστα και απο εκει γινοταν λογια.
    Τοτε τον λυποταν ο κοσμος οτι και καλα εβαζε το εκφαλι του στον τορβα.Κανενα κεφαλι δεν εβαλε.Μονο την ΑΕΛ μας εριξε στην μεγαλυτερη παγιδα της ιστοριας της.Μερικοι ειχανε τσιμπησει τοτε.Εμμισθοι,ηλιθιοι ή εξυπνοι.
    Ο Παπανικολαου μπροστα του ειναι παιδακι μονο που εκεινος ειχε φαει και καλως την εφαγε να ξεκουμπιστει μολοτοφ στο σπιτι του.
    Τον ειχαμε ταραξει τοτε.
    Αραζαμε στις πλατειες και οταν πηγαινε 2 το πρωι λεγαμε τι θα κανουμε;Και πηγαιναμε και περναμε τηλεφωνο στο σπιτι του παπανικολαου και τον βριζαμε.Και το καναμε συνεχεια μεχρι τις 5 το πρωι.
    Και αυτο για μηνες.
    Και δεν το καναμε μονο εμεις.πολυς κοσμος.
    Ειχαμε μαζευτει αποφασισμενοι να παμε να τον καψουμε ζωντανο και τελευταια στιγμη σωθηκε απο τυχαιο γεγονος.Η κορη του περνουσε καθε μερα κολαση.
    στην αθηνα στην επαε τον περιμεναν δικα μας ατομα με κουτακια πορτοκαλα γεματα βιτριολι να του κανουνε την μουρη καινουργια και εγινε σεκος και γλιτωσε.100 μετρα σε 5 δευτερολεπτα εκανε μαζι με την ρομπα την ξεκουπωτη που τον συνοδευε.Οσοι ειναι παλιοι τα ξερουνε.
    τα θυμαμαι τωρα και λεω οτι μερικα ηταν καφριλικια και οντως ηταν αλλα τοτε αυτο το παθος μας διατηρησε ζωντανους παρα τα εννια χρονια σαπιλας.
    Τωρα δυστυχως με αυτους που μπλεξαμε σε ολα τα επιπεδα.με τα φρου φρου και αρωματα αν δεν γινει κατι αμεσα παμε ολοταχως για διαλυση.
    Ξυπνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Christo,pia einai i gnomi sou gia ton Konstanto
    exoun graftei tosa Polla xronia tora gia Ton proedro kai ton Kyrio
    Lyraki,ma tipota apolytos Tipota gia ton epi seira eton antiproedro tia omadas mas
    pios itan o logos tis apoxorisis kai pios o Rolos tou stin omada
    nomizo pos i istoria grafei gia olous kai den kanei eksereseis
    Mfe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απ' τη φύση του χαμηλών τόνων και δεν τον ενδιέφερε να βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Ήταν ένα είδος συνδετικού κρίκου ανάμεσα στο αγωνιστικό τμήμα, τα γραφεία και τον Πηλαδάκη, διεκπεραίωνε πολλές υποθέσεις που έτρεχαν στην Αθήνα, είτε με πρόσωπα, είτε με όργανα, είτε με φορείς και σε πολλές υποθέσεις ποδοσφαιριστών, έκανε διαπραγμάτευση, μιλούσε με μάνατζερς ή με τους ίδιους τους παίκτες και ήταν εκείνος που ταξίδευε συχνότερα απ' τον καθέναν στο εξωτερικό, για αντίστοιχες διεκπεραιώσεις υποθέσεων.
      Φυσικά ήταν κι ο μόνος που στάθηκε στο πλευρό του Πηλαδάκη την μετά Λυράκη-Δώνη εποχή, αλλά φαίνεται πως στην πορεία κάποια αποτυχία του χρέωσε ο μεγαλομέτοχος, για να απομακρυνθεί τόσο απότομα...

      Διαγραφή
  7. Den ksero poso kostise kai posa perisepsan
    ena omos ksero kai 39 na kostise einai paranomo kai
    ANITHIKO na yparxoun anthropoi pou akomi perimenoun to merokamato tous
    ton ydrota tous,kyrie Piladaki kai kyrie Ntonto.
    ANITHIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oso i Ael paizei sto arena tha xei proedro ton piladaki den mporeite na to katalavete afto?as pame g mipos telika ta smproksei epitelous (trollaro) ,alla afto einai to pio pithano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω σχόλιο αφαιρέθηκε μετά από επιθυμία του συντάκτη του, οπότε δεν θα δημοσιευθούν και πιθανές "απαντήσεις" επ' αυτού...

      Διαγραφή
  10. To αγοράζω - πουλάω έχει να κάνει και με την πολιτική μιας ομάδας. Αν κάνω διαχειριστική πολιτική οπως ομάδες τύπου Ξάνθης, που λειτουργούν χωρίς την πίεση των στόχων και της επιτευξής τους, τότε ναι πουλάω. Αν όμως είμαι υπο πίεση, σε μια ομάδα με στόχους οπως η Αελ, τοτε αγοράζω. Αυτά με βάση βέβαια την ελληνική νοοτροπία που είναι 100% λάθος, γιατι μια σοβαρή ομάδα οπως πχ η Ντορτμουντ ξέρει και να αγοράζει και να πουλάει. Τις νοοτροπίες όμως τις καλλιεργεί η βλακεία των ελλήνων οπαδών που το μόνο που ξέρουν είναι να ζητάνε από τον καναπέ του σπιτιού τους επιτυχίες,χωρίς να τους νοιάζει καμμία άλλη παράμετρος. Ασκούν τέτοια πίεση, ωστε καμμία ομάδα να μην μπορέι να κάνει μια σοβαρή ορθολογική πολιτική. Αν ο Πηλαδάκης πουλούσε θα λέγανε οτι να! ξεπουλάει για να βγάλει λεφτά και κρεμάει την ομάδα. Επειδή αγόραζε συνεχώς λένε τώρα οτι δεν πουλούσε ή οτι δεν έκανε σωστές μεταγραφές, μηδενίζοντας και αυτές που ήταν καλές. Αλήθεια τα κύπελλα και οι Ευρώπες με ποιες μεταγραφές έγιναν; Ο,τι και να κάνει κανείς λάθος θα είναι. Ο καθένας θα λέει το κοντό του και το μακρύ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι ο Πηλαδάκης να έπαιρνε κι από άλλους παίκτες ό,τι πήρε από Γκαλίτσιο και Κλέϊτον, τόσο σε αγωνιστική προσφορά όσο και σε χρήμα. Όμως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των ακριβών συμβολαίων που είχε, απέτυχε στην διαχείρισή τους και δεν κατάφερε να πάρει πίσω όχι μόνο χρήματα, αλλά ούτε το 50% της απόδοσης των περισσοτέρων παικτών.
      Π.χ. όταν ο ίδιος λέει πως επέβαλε τον Τουμέρ, έξτρα απ' τις μεταγραφές που ήθελε ο εκάστοτε τεχνικός, δεν πρέπει να ψάχνει αλλού αιτίες για το γεγονός ότι πήγαν χαμένοι ακριβοί ποδοσφαιριστές σαν τον Τουάμα (για τον οποίο πλήρωσε και τη Σταντάρ) ή τον Κανόμπιο...

      Διαγραφή
  11. Etsi Akrivos, o Konstantos plirose tin Nyfi..
    O pios Timios tis pareas, (gia tin Istoria)
    Den nomizo na nai tyxaio pos osoi foresan tin fanela tis AEL
    miloun mono me kala logia gia ton Konstanto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή