12 Μαΐ 2013

Το "ανάποδο" μήνυμα μιας "κακής" προϊστορίας... (video)



Κακή - λέει - η προϊστορία της ΑΕΛ στην Καβάλα. Μια νίκη έχει να θυμάται όλη κι όλη στο "Ανθή Καραγιάννη". Ναι, αλλά κοίτα να δεις πότε την πέτυχε, λέω πάλι εγώ! Ήταν τότε που...


...ο Παραφέστας και τα παλικάρια του, μπήκαν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος κι ήξεραν ότι για να βγουν απ' ευθείας στη Β', έπρεπε να πάρουν 6-7, αλλά και να μη χάσουν σε κανένα απ' τα 8 ματς που απέμεναν. Όταν μάλιστα ταξίδεψαν στο μακεδονίτικο λιμάνι, για να παίξουν σ' ένα γόνα λάσπη, μέσα σε πολύωρη καταιγίδα (θυμάστε ηρωϊκή αποστολή;), δεν είχαν άλλη επιλογή απ' τη νίκη (όπως και στη Χαλκίδα και στη Βέροια κτλ)!

Και ξέρετε γιατί τα κατάφεραν, παρότι ισοφαρίστηκαν δύο φορές και μάλιστα τη δεύτερη λίγο πριν τη λήξη; Γιατί είχαν ψυχή, είχαν πίστη στον όρκο ανόδου που 'χαν δώσει κι είχαν διοίκηση, που έβρισκε τον τρόπο και να τους εμπνέει στην καθημερινότητα και να τους υποστηρίζει λειτουργικά. Κι ας μην της έτρεχαν απ' τα πατζάκια, που τότε ακριβώς, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είχε στεγνώσει (σ.σ. από μέσα, γιατί απ' έξω... τουλούμια έπεφταν)!

Μια νίκη μετράει λοιπόν η ΑΕΛ στην Καβάλα, την οποία όμως πέτυχε κάτω από βαθμολογικές συγκυρίες και ανάγκες παρόμοιες με την σημερινή, κόντρα - επίσης - σε θεωρητικά αδιάφορο αντίπαλο. Κι επειδή τώρα διοίκηση δεν υπάρχει, όπως ξανάπαμε και ξανάπαμε, ελπίζω τουλάχιστον οι παίκτες να βγάλουν λίγη ψυχή και λίγη πίστη από μέσα τους.   

Γι' αυτό ακριβώς και (με βάση τα γεγονότα στο ματς με την Καλλονή) δεν λυπάμαι, να σας πω την αλήθεια, που έμεινε έξω ο Δεινόπαπας, ο οποίος λέει πως είναι τραυματίας στη γάμπα, αλλά στην επίσημη ανακοίνωση της αποστολής δεν αναφέρεται ως αναγκαστική απουσία!

Κι αν πρέπει και καλά να ρίξω στο τζόγο μια ενδεκάδα, λέω πως ο Καβακάς θα ξεκινήσει με Σέρεμετ-Καρανίκα, Παγώνη, Καρακώστα, Γιώτα-Νεμπεγλέρα, Λιαπάκη-Πόνσε, Χασομέρη, Ζεκίνια -Τσίγκα. 

Άντε να δούμε...

2 σχόλια:

  1. Τότε είχε βλάχο προπονητή!!τώρα που είναι ο βλάχος οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To poso ygeia exei mia omada lene to vlepeis otan panygirizoun oi paixtes tis,Mipos Mythos?
    o Portogalos kanei to 0-1 se match teliko,to 0-1 kai oxi to 0-4 se kleidomeno match (to tonizo)
    kai o Kyrios Nr 11,Antidra san amyntikos tis NEAS,kai oxi os paixtis tis AEL
    To giati ego den to ksero.O Timos isos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή