5 Σεπ 2013

This is... ΑΕΛ 2013-14!!! (αποκλειστικό video)


Αποκλειστικό βίντεο της TRT από την πρώτη φετινή φωτογράφηση της ΑΕΛ, με όλο της το ρόστερ

Έχοντας την αίσθηση του υπερφαβορί (που μακάρι να μην αποδειχθεί μπούμερανγκ) για την φετινή ΑΕΛ της Γ' Εθνικής, δεν κάναμε καθόλου κουβέντα για τον όμιλο, για το κύπελλο, για το πρόγραμμα, ακόμη και για το έμψυχο υλικό της, που "κλείδωσε" οριστικά από την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο, σ' ότι αφορά στο ρόστερ, ήταν αρκετοί οι φίλοι ακροατές και αναγνώστες που...




...με τα μηνύματά τους με προέτρεψαν να κάνω μια τοποθέτηση όχι τόσο σε αναζήτηση της ποιότητάς του, αλλά κυρίως της πληρότητας που θεωρούν πως πρέπει να υπάρχει σε όλες τις γραμμές, ακριβώς για να μπορεί η ομάδα να έχει τις λύσεις να ανταπεξέλθει σε όλες τις πιθανές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει.

Ας κάνουμε λοιπόν μια προσέγγιση, έχοντας πλέον και κάποια ελάχιστα δείγματα γραφής του αγωνιστικού πλάνου που 'χει κατά νου ο Παναγόπουλος, ξεκινώντας απ' την συμβατική καταγραφή ανά θέση, των παικτών που έχει στη διάθεσή του φέτος ο τεχνικός της ΑΕΛ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σικαλιάς, Καρακούτσης, Παπαγιάννης
ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ: Αραμπατζής, Καρανίκας 
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ: Μήτσης, Αγτζίδης
ΣΤΟΠΕΡ: Βοσκόπουλος, Ρούσσης, Πάνος, Κορομηλάς 
ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ: Σιάκκας, Νεμπεγλέρας, Κυριακίδης 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΧΑΦ: Σαββίδης, Αγρόδημος, Τζουμάκης, Κόιτς 
ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Πλιάγκας, Μπλέντι, Παπαϊωάννου, Πατινιώτης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γκούρτσας, Ανδριόπουλος
ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: Πία, Στεφανίδης, Γαρυφαλλόπουλος

  • Κατ' αρχήν να πω ότι εκτός του ηλικιακού ορίου των 33ων ετών είναι μόνο ο Νεμπεγλέρας, ενώ το όριο των 4ων ξένων είναι μακριά, ενώ ακόμη κι ο Μπλέντι με τον Κόιτς είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Ελλάδα, αφήνοντας ως μόνο τυπικά και ουσιαστικά ξένο, τον Βραζιλιάνο Πία.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας κυμαίνεται μεταξύ 24-25 ετών, νούμερο ιδανικό για μια ομάδα που θέλει και εμπειρία για να βγει κατηγορία, αλλά και παιδιά που χρειάζονται παραστάσεις για να χτιστεί πάνω τους ένα μέλλον.
  • Απ' τους 27 ποδοσφαιριστές, περισσότεροι απ' τους 20 υπήρξαν επαγγελματίες σε υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο, για περισσότερο ή λιγότερο χρόνο, γεγονός που επιτρέπει σε πολλά επίπεδα την επαγγελματική δουλειά από διοίκηση και τεχνική ηγεσία.
  • Αγωνιστικά, είναι προφανές ότι κατ' ελάχιστο υπάρχουν δύο επιλογές για κάθε θέση, συνθήκη απαραίτητη για να θέσει και να πετύχει μια ομάδα τον στόχο της ανόδου. Για την ικανότητα φυσικά της κάθε εναλλακτικής, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε περισσότερο. Προς το παρόν μιλάνε τα βιογραφικά, τα οποία και παρέχουν αρκετή δώσει ασφάλειας.
  • Αυτή η τελευταία αίσθηση ενισχύεται απ' το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες είτε στο παρελθόν, είτε τώρα απ' τον Παναγόπουλο (πότε στο 4-3-3 και πότε στο 4-2-3-1), χρησιμοποιούνται και σε άλλες θέσεις απ' τις προαναφερόμενες συμβατικές. Συγκεκριμένα: 
  1. Ο Καρανίκας είναι δυναμικός και μανούλα για "ειδικές αποστολές" και στη μεσαία γραμμή. 
  2. Ο Σιάκκας χρησιμοποιείται συχνά στις προπονήσεις και ως στόπερ, ενώ Νέμπε και Κυριακίδης έχουν την ικανότητα και το... βάρος να παίξουν ως εσωτερικά χαφ. 
  3. Αντίστοιχα, Σαββίδης και Αγρόδημος έχουν ενισχυμένη αμυντική συνείδηση, οπότε είναι χρήσιμοι κι ως δεύτερα αμυντικά χαφ αν χρειαστεί. 
  4. Επιπλέον, Κόιτς και Τζουμάκης ξεκινούν στο πλάνο ως "10άρια", αλλά δεν λένε όχι όταν τοποθετούνται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. 
  5. Το ίδιο ισχύει και για τους Μπλέντι και Πατινιώτη, που ήδη απ' το πρώτο φιλικό έπαιξαν και εσωτερικά χαφ (στο 4-3-3) και έξω αριστερά. 
  6. Εξάλλου, πίσω απ' τον φουνταριστό μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί κάποιος εκ των περιφερειακών επιθετικών, βγάζοντας άνετα και το 4-4-2, με τον Πία να μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της επίθεσης στο συγκεκριμένο σχήμα. 
  7. Άφησα τελευταίο τον Παπαϊωάννου, που πέρυσι έπαιξε κατά συνθήκη μπακ ακόμη και αριστερό στον Τύρναβο, αλλά θεωρώ ότι σταδιακά ως δεξί μπακ μπορεί να έχει μέλλον, τουλάχιστον με βάση τα όσα είδα στο Καρπενήσι το περασμένο Σάββατο και με δεδομένο ότι η πρόβλεψη λέει πως η φετινή ΑΕΛ θα βρίσκεται κατά κανόνα στην επίθεση, προσπαθώντας να διασπάσει κλειστές άμυνες.
Επαναλαμβάνω ότι αξιολογώντας τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας για το ρόστερ της ΑΕΛ, μπορούμε να μιλήσουμε και για πληρότητα και για πληθώρα επιλογών, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ωφείλω πάντως να θυμίσω ότι:

-Δια στόματος των ιθυνόντων, πρόκειται για ρόστερ που δημιουργήθηκε με γνώμονα την Β' Εθνική και που θα αξιολογηθεί στη διάρκεια της σεζόν σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αποτελέσει ουσιαστικό κορμό της ομάδας στην επόμενη περίοδο.
-Ο Παναγόπουλος έχει δηλώσει απόλυτα ευχαριστημένος για όσους έχει στη διάθεσή του και
-Ο Βαγγέλης Πλεξίδας στην "προεκλογική" συνέντευξή του είχε πει πως λόγω χρόνου και τουλάχιστον ως τον Γενάρη, δεν μπορεί να φτιαχτεί το ιδανικό ρόστερ, χωρίς φυσικά να μπορούμε να εκτιμήσουμε τι ακριβώς εννοούσε!

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι αγωνιστικά η σύνθεση της ΑΕΛ 2013-14, που 'χει όλα τα εχέγγυα να φέρει σε απόλυτο βαθμό σε πέρας τους φετινούς στόχους των "βυσσινί", βάζοντας ταυτόχρονα βάσεις και για την επόμενη περίοδο. 

Καλή τους δύναμη, λοιπόν...

Υ.Γ. Δείτε το βιντεάκι απ' τη φωτογράφηση (πάνω στην οποία πέσαμε το περασμένο Σάββατο φτάνοντας στο "Μοντάνα"), είτε για ν' αρχίσετε να μαθαίνετε φάτσες, είτε για να χαμογελάσετε με το στρώσιμο της... φαλάκρας του αρχηγού ή την προσπάθεια όλων να βρουν κατάλληλη θέση στον Τζουμάκη ώστε να... φαίνεται! Με την ευκαιρία να πω πως αν με ρωτούσαν για τους αρχηγούς κι εγώ Νέμπε, Κυριακίδη και Μπλέντι θα επέλεγα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου