28 Νοε 2013

Μπροστά στον Πύργο του Άιφελ...



Όποιος νομίζει ότι το προηγούμενο κείμενο γράφτηκε σε επίδειξη από μέρους μου υπερβολικής ΑΕΛαροφροσύνης, να ξεπεζέψει... Και μαζί του, να ξεπεζέψει κι όποιος νομίζει ότι το 'γραψα είτε γιατί ξαφνικά άρχισαν να μ' ενδιαφέρουν τα οπαδικά αισθήματα οποιουδήποτε θέλει να προσφέρει στην ΑΕΛ και πολύ περισσότερο των παιδιών του, είτε γιατί πιστεύει ότι ανήκω στα "3Τ" που (έμαθα πως λέγεται ότι) "κάνουν πόλεμο στον Πλεξίδα"! Ε λοιπόν, αν αυτό αρκεί για αρχή, δεν θέλω να πάει πουθενα ο Πλεξίδας. Θέλω όμως... 



...να δω κάποια στιγμή ότι τόσο ο ίδιος όσο και το στενό του περιβάλλον, αρχίζουν έστω να καταλαβαίνουν ποια ομάδα κρατάνε ή θέλουν να κρατήσουν στα χέρια τους κι εν τέλει, που βρίσκονται και τι ευθύνη συνεπάγεται αυτή η επιλογή! Δεν θέλω εν ολίγοις να βλέπω να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, γιατί τότε το πρόβλημα δεν θα το έχω εγώ...

Ξέρω βέβαια ότι η απήχηση όσων γράψω παρακάτω, θα αφορά μια τάση του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, που κατά τη γνώμη μου όμως είναι και η ισχυρότερη, αφού τυγχάνει να 'ναι και πολυπληθέστερη. Γιατί ξέρω εξίσου καλά, ότι ανάμεσά μας υπάρχει κι η τάση που λέει πως "αφού η ομάδα κερδίζει, όλα καλά", χωρίς φυσικά να αξιολογεί τίποτα άλλο... Εδώ υπήρξαν προ διετίας κάποιοι εξ ημών, που έλεγαν πως "μας χρειάζεται ένας Μπέος"...!!! 

Και πάμε στο προκείμενο... 

Εκείνο που θεωρώ πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει κατανοητό απ' τον σημερινό χρηματοδότη της ΑΕΛ, είναι πως εδώ, σ' αυτή τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια που διατυμπανίζει με κάθε αφορμή ότι είναι πλέον μέλος της, μαζί μ' ολόκληρη την φυσική οικογένειά του, το πρώτο πράγμα που δεν ευδοκίμησε σε βάθος χρόνου και δεν θα ευδοκιμήσει ποτέ, είναι ο άκρατος έως φθηνός λαϊκισμός... Κι ότι όσοι επιχείρησαν στο παρελθόν να παίξουν τα παιχνίδια του, δεν αντιλήφθηκαν πως η ίδια τους η τακτική ήταν ο λάκος στον οποίο και έπεσαν μια μέρα των ημερών, δυστυχώς, μαζί με την ομάδα. Κι αυτό που εν τέλει μ' ενδιαφέρει, είναι η ομάδα και μόνο, που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να την δω να ξαναπληρώνει το αντικειμενικό κόστος μια τέτοιας συμπεριφοράς...

Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα...

Δεν ζήτησε κανείς απ' τον Πλεξίδα να πει ότι η ΑΕΛ είναι η οικογένειά του και η οικογένειά του είναι η ΑΕΛ!
Δεν του ζήτησε κανείς να φωτογραφίζεται όπου βρει άγαλμα αλόγου, ούτε να μοστράρει με βυσσινί κασκόλ κι αυτός κι η οικογένειά του, όπου γάμος, χαρά και... γενέθλια! 
Δεν του ζήτησε κανείς να υποσχεθεί τον Αύγουστο το AEL FC ARENA, όταν τον Ιούνιο έλεγε πως η Γ' Εθνική πάει μόνο με το Αλκαζάρ!
Δεν του ζήτησε κανείς γραφεία των 80 χιλιάδων, όταν η ομάδα δεν έχει χώρο της προκοπής να προπονηθεί, έστω και πρόσκαιρα! 
Δεν του ζήτησε κανείς να δηλώνει πως "δεν έχετε δει τίποτα από μένα", όταν είναι προφανές ότι το ρόστερ υπερβαίνει ακόμη κι εκείνες τις αρχικές απαιτήσεις για τη φετινή σεζόν!
Δεν του ζήτησε κανείς εξ ημών των δημοσιογράφων να μας καλέσει σε συνέντευξη Τύπου, αφού δεν έχουμε εισιτήρια διαρκείας (όπως είπε για να γίνει αρεστός σε συγκεκριμένο χώρο, συγκεκριμένη στιγμή) και μπαίνουμε τσάμπα στο γήπεδο για να κάνουμε τη δουλειά μας!
Δεν του ζήτησε κανείς να πει "τσομπάνη" τον Πηλαδάκη, επειδή βλέπει το αντι-πηλαδακικό ρεύμα, τη στιγμή που ο ίδιος δήλωνε μέχρι προχθές ότι γ"ια κανέναν παράγοντα δεν θα πει κακή κουβέντα, αφού ξέρει τι τραβάνε, πόσο μάλλον για τον συγκεκριμένο"!
Δεν του ζήτησε κανείς να μοστράρει την προσωπική του υπογραφή, όπου βρει ελεύθερη επιφάνεια!
Δεν του ζήτησε κανείς να δηλώσει πως "δεν βλέπει την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη", παρά μόνο να τη δει, μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και να τους αντιμετωπίσει και να τους κερδίσει, όταν έρθει η ώρα!
Δεν του ζήτησε κανείς να συγκροτήσει πολυμελή Επιτροπή Ποδοσφαίρου, που 'χει μέχρι και επίτιμο πρόεδρο, για να φαίνεται προφανώς το μέγεθος της αποδοχής του και του σεβασμού που έχει για την ιστορία της ΑΕΛ!
Δεν ζήτησε κανείς απ' τον ίδιο και τον Γαλανακόπουλο να λένε στα καλά καθούμενα τους Βολιώτες "ακατανόμαστους", για να δικαιολογήσουν τη γκάφα με τον "ηθικό" και "επιτυχημένο" Βαζάκα!
Δεν ζήτησε κανείς ποτέ από κανέναν να ρωτήσει τους οπαδούς ποιόν προπονητή να πάρει, αφού δεν θέλουν τον Βαζάκα!
Δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ κανείς να παρθεί πίσω οποιαδήποτε απόφαση, όταν έχει ληφθεί με σύνεση και σεβασμό στην ιστορία της ομάδας, στον φίλαθλο και στους στόχους της!

Έχω την πεποίθηση πως αν ζήτησε κάτι εξ αρχής ο κόσμος της ΑΕΛ απ' τον Βαγγέλη Πλεξίδα, είναι να επενδύσει τα (δυσεύρετα σήμερα) χρήματά του στην ομάδα, αφού κι ο ίδιος το θέλει, ώστε να την λειτουργήσει οργανωμένη πάνω σε σοβαρή βάση, όχι στο πόδι και να την οδηγήσει βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, εκεί που 'χει ξαναβρεθεί κι έχουμε ξαναβρεθεί κι εμείς μαζί της, αλλά ποτέ ο ίδιος! Στην ποδοσφαιρική κορυφή... 

Εκεί απ' όπου - αν φτάσει - θα αγναντεύει αυτή την πόλη, αυτό τον κόσμο, αυτή την ομάδα και θα απολαμβάνει αβίαστα την προσωπική αποθέωσή του, κουλουριασμένος ανάμεσα στα κασκόλ και τις βυσσινί φανέλες, αγκαλιασμένος με τους οπαδούς της ΑΕΛ, που θα φωτογραφίζονται με καμάρι μαζί του, μπροστά στον Πύργο του Άιφελ! Κι ας είναι τότε οι κόρες του, η γυναίκα του κι ο ίδιος, ακόμη-ακόμη, όποια ομάδα τους φωτίσει ο Θεός να θέλουν να είναι... 

Για να ζήσεις άλλωστε μια τέτοια στιγμή με την "οικογένειά" σου, σημαίνει πως το πρώτο που οπωσδήποτε έχεις μάθει να σέβεσαι πραγματικά, όποιας τάξης μέλος της κι αν είσαι, είναι οι "οικογενειακές" αρχές της!

Υ.Γ. Από πότε είναι φίλος αυτός που σου λέει τι να κάνεις κι εχθρός αυτός που σου λέει τι να μην κάνεις; Όποιος επιμένει πάντως να με θεωρεί "εχθρό", ας ρίξει μια ματιά στην αρθρογραφία του τελευταίου τριμήνου. Όπως λένε, όλα εδώ είναι γραμμένα...




2 σχόλια:

  1. ν' αγιάσει το στόμα σου ''κατονομασμένε'' εχθρέ της ανοησίας, της ασυνέπιας, της μεγαλοστομίας, της μεγαλομανίας, της υποκρισίας, της μικροπρέπειας, της καυχησιολογίας, της άγνοιας και του φανατισμού.
    εύγε Κίτσο, εύγε._
    Ν.Θεμελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά υπάρχουν ακόμα φίλαθλοι που μπορούν να πάρουν στα σοβαρά τα λεγόμενα και το life n' style του Πλεξίδα και της οικογένειάς του?.Ο άνθρωπος βρίσκεται σε άλλη διάσταση καθώς τώρα γυρίζει την δικιά του βιντεοκασσέτα.Δεν πειράζει.
    ΥΓ1:O τελευταίος που μίλησε δημόσια για λεφτά ήταν ο ΓΑΠ και η κατάληξη ήταν η γνωστή.
    ΥΓ2:Κοντά είναι ο Μάιος.
    ΥΓ3:Το γεγονός ότι αυτό που λέγεται ΑΕΛ ο Πλεξίδας το θεωρεί οικογένεια του δεν σημαίνει ότι ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της βιολογικής του οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή