12 Σεπ 2014

Ας ξεκινήσω απ' την Ελμπασάνι... (video)


Λέω να πιάσουμε το νήμα απ’ την αρχή, που για μένα ήταν το φιλικό με την Ελμπασάνι, όταν και πρωτοείδα την φετινή ΑΕΛ επιστρέφοντας απ’ την άδεια. Και τι είδα και είπα την άλλη μέρα στο ραδιόφωνο, ώστε να νομιμοποιούμε να τα επαναλαμβάνω και σήμερα; Μίλησα λοιπόν τότε για…


…ακριβή σε κόστος ομάδα, ποιοτική και έμπειρη, αλλά μιας χρήσης λόγω ηλικίας, που συστάθηκε με αποκλειστικό στόχο την άνοδο, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται οι Γαρυφαλλόπουλοι και με την προοπτική να ξαναδομηθεί του χρόνου (με το καλό) εκ βάθρων.

Συμπληρωματικά, τόνισα – κι ακούγεται και στο βίντεο - ότι χρησιμοποιώντας ο Βοσνιάδης για πρώτη φορά στα φιλικά 60λεπτη… 11άδα, ήταν προφανές πως έστρωνε πλάνα για τα ματς με το Βόλο. Ωστόσο, ήταν εξίσου προφανές στις δηλώσεις του ότι τον χάλασε πολύ η κλήρωση, όπως θα χαλούσε κάθε προπονητή ένα «ντέρμπι» σε περίοδο προετοιμασίας, απ’ την οποία αποπροσανατολίζονται ομοίως ομάδα και κόσμος. Κερδίζεις, παίρνεις ψηλά τον αμανέ και θες προσγείωση. Χάνεις, αρχίζει η γκρίνια κι η απαξίωση με το καλημέρα κι άντε να σηκώσεις κεφάλι!

Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως με είχαν κάψει τα κρεμμύδια, γιατί με αμυντικά χαφ ίδιου τύπου και κοντά στα 80, με φορ τον βαρύ και 37άρη Αναστασάκο και 10άρι τον Περίκο, ο άξονας ήταν τόσο αργός, που ‘θελες υπερηχητικά άκρα για να σταθείς απέναντι σε σοβαρό αντίπαλο. Και δε μιλούσα φυσικά για ταχύτητα στο χώρο, αλλά για ταχύτητα στην αντίδραση. Τι κάνεις δηλαδή και πως αντιδράς στο λάθος σου; Πως στρίβεις (;), για να το κάνω λιανά…

Ήρθαν πάντως κι οι αλλαγές, η εμφάνιση του Μάινθ ή του Πινδώνη και με κάλμαραν, γιατί είδα πως υπάρχει χώρος για φυσιολογικό ανακάτεμα ώστε να βγει το κράμα που πρέπει. Εξού κι ο σχεδόν πανηγυρικός τίτλος στο βίντεο, τρομάρα μου!


Άφησα τελευταίο το ζήτημα του υπεράριθμου ρόστερ, που το έθιγε σωστά ο πρώην, αλλά χωρίς ανταπόκριση… Κι εκεί ήταν που σκέφτηκα ότι αυτή η φετινή ΑΕΛ, προς το παρόν, ξέρει τι θέλει αλλά δεν ξέρει πώς να το πετύχει. Αμολάει λοιπόν στ’ αποδυτήρια 32 παίκτες που πέρυσι στις ομάδες τους έπαιζαν βασικοί κι όποιον πάρει ο χάρος. Και είδατε φυσικά ποιόν «πήρε»!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου