10 Οκτ 2014

Η λεπτομέρεια... EINAI στη διαφορά!



Λένε πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, αλλά στην περίπτωσή μας δεν "την κάνει" απλά... Είναι η διαφορά! Κι επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι το 'χουν αντιληφθεί πολλοί, έστω κι αν βρισκόμαστε στο κατώφλι της πρεμιέρας, με συνέπεια να ψάχνουν εκτιμήσεις περί της ανόδου, ας το επαναλάβω και γραπτώς...


Η μεγάλη λεπτομέρεια στη φετινή (όπως άλλωστε και στην περσινή) Football League, ορίζεται ακριβώς απ' τη βαθμολογική διαφορά που θα 'χουν μεταξύ τους στο τέλος της κανονικής διάρκειας οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Γιατί, αν θυμάστε, ο πρώτος δεν βγαίνει, παρά μόνο παίρνει τη σειρά του στα play off!

Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι δεν υπάρχει χαμένος βαθμός που μπορεί να γίνει αποδεκτός. Ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα που θα τα ξεπεράσεις εύκολα, λέγοντας πως θα πας να τα ρεφάρεις οπουδήποτε την επόμενη αγωνιστική. Ότι πρέπει να κάνεις όσο μεγαλύτερη συγκομιδή και διαφορά απ' τους διώκτες σου μπορείς, ώστε να πλασαριστείς όσο ψηλότερα γίνεται στο τέλος. Ότι, δυστυχώς γι' αυτούς, το πιστόλι θα 'ναι μόνιμα κολλημένο στον κρόταφο προπονητή και παικτών, με το δάχτυλο όλων μας στη σκανδάλη.

Αν υποθέσουμε μάλιστα ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να μετουσιώσει σε βαθμούς την σαφή υπεροχή της στο νότιο όμιλο, η υψηλή βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΛ στην κανονική διάρκεια θα 'ναι ο μόνος τρόπος για να πεις πραγματικά μπαίνοντας στα play off, ότι παίζεις για δύο εισιτήρια κι όχι για ένα!

Το νου μας λοιπόν και τη Δευτέρα ξεκινάει δύσκολη, πολύ δύσκολη χρονιά...     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου