2 Σεπ 2013

Περί AEL fc arena, Δένδρων και... Αλκαζάρ!



Φαντάζομαι ότι θα παρακολουθήσατε την θλιβερή ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων με αντικείμενο τη χρήση AEL fc arena και Δένδρων από την ΑΕΛ. Έστειλε e- mail ο ένας, "βιάστηκε" λέει να απαντήσει ο άλλος, η πρόταση-αντιπρόταση όμως απορρίφθηκε με... αντεπιθετική διάθεση. Προσωπικά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την επιθυμία του κόσμου της ομάδας, έχω να πω ότι...



...θα 'ναι τεράστιο σφάλμα και του Πηλαδάκη και του Πλεξίδα αν δεν τα βρουν, ώστε η ομάδα να παίξει στην σύγχρονη έδρα της, στην οποία διατηρεί και θα διατηρεί ηθικό δικαίωμα, όσο τουλάχιστον το συγκεκριμένο γήπεδο φέρει το "AEL" στην επωνυμία του κι απευθύνεται στον κόσμο της Λάρισας, ο οποίος υπέγραψε για να καμφθούν τόσα και τόσα εμπόδια και διαδήλωσε ουκ ολίγες φορές για να εκδοθεί η περιβόητη άδεια.

Στο φινάλε, "AEL fc arena", με την συγκεκριμένη επωνυμία αλλά και υπόσταση, δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ΑΕΛ... Αντίθετα, η ΑΕΛ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και χωρίς αυτό, γεγονός που συνιστά μια καταλυτική παράμετρο στην ανάλυση των δεδομένων αυτής της ιστορίας.

Ωστόσο, επειδή δεν θέλω το συναίσθημα να με παρασύρει σε στείρους συναισθηματισμούς και πιστεύοντας ότι τόσο για τον Πηλαδάκη όσο και για τον Πλεξίδα πρέπει να 'ναι μονόδρομος η ομάδα ν' αγωνιστεί σ' αυτό το σύγχρονο γήπεδο, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούν να τα βρουν σε μια συμφωνία που θα προβλέπει:


  1. Την ανάληψη απ' τον Πλεξίδα των λειτουργικών εξόδων και
  2. Την χρήση από την ΑΕΛ όλων των δυνατοτήτων (κυλικεία, σουίτες κτλ.), με μοναδική υποχρέωσή της την απόδοση ενός λογικού ποσοστού απ' το σύνολο των εσόδων (π.χ. 10% από εισιτήρια, διαφημίσεις, κυλικεία, σουίτες κτλ.), απ' το οποίο ο Πηλαδάκης θα εξασφαλίζει ένα μέρος ή όλο το ποσό που αποτελεί πάγια υποχρέωση προς την τράπεζα. 

Ίσως σκέφτομαι απλοϊκά, αλλά λαμβάνω υπόψη ότι τα λειτουργικά η ΑΕΛ θα τα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς αν το γήπεδο ήταν στην ιδιοκτησία της, αλλά και ότι στη Γ' Εθνική δεν υπάρχουν εγγυημένα έσοδα (π.χ. τηλεοπτικό συμβόλαιο), απ' τα οποία να μπορεί η ομάδα να προϋπολογίσει κάποιο αντίτιμο (σ.σ. έστω κι αν η έννοια του "αντιτίμου" για να παίζει η ΑΕΛ στο "γήπεδό της", εκθέτει ηθικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς)!

Φυσικά, μέσα σ' όλη αυτή την ιστορία θεωρώ ντροπή για την "Γήπεδο Λάρισας" να θέτει όρους για την χρήση του προπονητηρίου των Δένδρων στην ΑΕΛ, μόνο και μόνο γιατί φαίνεται ως διαχειρήστρια, μήπως και σώσει απ' την "εκκαθάριση" εγκαταστάσεις στις οποίες (ναι) ο Πηλαδάκης έκανε μεν επένδυση, αλλά ως περιουσιακό στοιχείο το βρήκε στην ΠΑΕ όταν την αγόρασε. Εν ολίγοις, τα Δένδρα κινδυνεύουν να χαθούν με αποκλειστική ευθύνη εκείνου που οδήγησε την εταιρεία σε "πτώχευση" ή τέλος πάντων, δεν μπόρεσε επ' ουδενί να σταματήσει τον αγωνιστικό και οικονομικό της κατήφορο. Μοιάζει λοιπόν το λιγότερο προκλητικό να βάζει ο ίδιος σε πακέτο διαπραγμάτευσης το συγκεκριμένο προπονητήριο, απ' τη στιγμή που δεν το εκμεταλλεύτηκε δημιουργικά όταν το είχε εξ' ορισμού στα χέρια του, για να 'χει μια ομάδα αντάξιά του...

Τέλος, αναφορικά με το Αλκαζάρ, στο οποίο πιθανόν να χρειαστεί να παίξει όλη τη σεζόν η ΑΕΛ ταυτόχρονα με τον Τύρναβο, σαφώς και γεννάται θέμα με τον αγωνιστικό χώρο, που θα επιβαρυνθεί κατ' ελάχιστο με κοντά 30-35 ματς και τις διπλάσιες προπονήσεις, αφού κάθε ομάδα δικαιούται τουλάχιστον μια προπόνηση πριν τον εντός έδρας αγώνα της.

Δεν ξέρω αν και πως μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα. Θεωρώ όμως απαραίτητο να μην διαταραχθούν επουδενί οι σχέσεις των δύο σωματείων, τώρα μάλιστα που η ΑΕΛ χτίζει εξ' αρχής ένα καινούριο πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα. Η ΑΕΛ χρειάζεται μόνο φίλους και συμμάχους στο νομό, για έναν σωρό λόγους και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια συνεργασίας για την επίλυση κάθε είδους (κοινού) προβλήματος. Βλέπετε, ο κάθε Τυρναβίτης, Ελασσονίτης, Φαρσαλινός ή Αγιώτης, πίσω από τη συμπεριφορά κάθε Πλεξίδα, Πηλαδάκη, Λυράκη, Σωτηρούλη, Νάκα, Φασούλα, Καντώνια, Σαμαρά, Μπατατούδη και πάει λέγοντας, βλέπει την ΑΕΛ κι αυτό η ομάδα το 'χει πληρώσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους!




8 σχόλια:

  1. Χρήστο τι στο καλό συμβαίνει με το προπονητήριο στα Δένδρα?θα μάθουμε επιτέλους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Δένδρα ανήκουν στην ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντάξει και το Αιγαίο στα ψάρια του αλλά στην περίπτωσή μας όμως ποιος είναι ο δρόμος?

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ !!! ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 1. ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2. ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ MARFIN ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ MARFIN-ΓΗΠΕΔΟ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΕΛΕΣΙΔΗΚΟΥΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ 3. ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΕΞΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ 4. Ο ΠΛΕΞΙΔΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑRENA ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΞΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 5. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ( ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΞΙΔΑ )6. ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ARENA ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ 7. ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΕΧΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ( ΑΣ ΚΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΞΥΛΟ) Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ! 8. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ ! Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΛ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ! ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΛΠ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΛΟΓΩ ΑΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΟΣΑΝ ΚΑΤ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΥΓΕ ΔΕΝ ΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ... ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ(ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΥΣΤΗΝΟΤΑΝ ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΝΩ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΜΠΟΥΚ ΕΧΟΥΝ ΓΙΟΡΤΗ ) ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ( ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΕΛΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ) ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ !!! ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΕΛΙΚΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ...ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ! ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΞΙΔΑ ΠΕΡΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ... ΣΑΝ ΔΩΡΕΑ ΣΑΝ ΧΟΡΗΓΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ Δ.Σ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοσίευσα το παραπάνω σχόλιο γιατί πρόκειται για μια αναπτυγμένη και ολοκληρωμένη τοποθέτηση, που θέτει ζητήματα (π.χ. το πως περνάνε τα χρήματα στον Ερασιτέχνη), με την οποία όμως είμαι σε θέση να συμφωνήσω κατηγορηματικά μόνο με την πρώτη πρόταση.
      Τα υπόλοιπα, στην πλειοψηφία τους, αποτελούν ή υποκειμενική θεώρηση των πραγματων απ' τον σχολιαστή ή εικασίες, που ούτε αποδεικνύονται, ούτε πολύ περισσότερο τα ασπάζεται η διαχείριση του blog.
      Ίσα-ίσα που διαβλέπω μια διάθεση αντιπαράθεσης που εμπεριέχει προκατάληψη, η οποία είναι φυσικά και ο χειρότερος σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις!

      Διαγραφή
    2. Συμπληρωματικά: Τα Δένδρα δεν είναι στην "κατοχή" της "ΓΛ"! Κι αν αυτή τη στιγμή φαίνεται ως διαχειρήστρια, επιμένω πως είναι ντροπή της να τα βάζει σε "πακέτο" διαπραγμάτευσης...

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ... ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΣΩΤΗΡΟΥΛΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ! ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ !!!

      Διαγραφή