12 Ιουν 2012

Η σωτήρια απόδοση του 2.00 και άνω...


Με τη συμπλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Euro, κάνουμε μια σούμα να δούμε που βρισκόμαστε, καταλήγοντας στον συνολικό απολογισμό του blog επί του πλήθους των προτάσεων που έγιναν κι όχι απαραίτητα των βασικών στοιχηματικών επιλογών κάθε μέρας. Η αρχική αίσθηση είναι ότι πιάσαμε των σφυγμό των περισσοτέρων αγώνων που έγιναν σε Πολωνία και Ουκρανία, αλλά λόγω του μεγέθους των αποτυχιών στα ματς που μας ξέφυγαν, η παρτίδα σώθηκε ουσιαστικά απ' τα επίσημα ματς των λοιπών διοργανώσεων που "τρέχουν" ανά την υφήλιο και φυσικά, την αξία των αποδόσεων που συνηθίζουμε να προτιμάμε. Πιο συγκεκριμένα...


Πολύ καλό ξεκίνημα, έστω και με τη βοήθεια της τύχης που κράτησε το ματς της Εθνικής μας σε χαμηλό σκορ. Δικαιωθήκαμε πάντως που εμπικστευτήκαμε την ομάδα μας και κοντράραμε τους Πολωνούς. Όσο για τον αγώνα της Ρωσίας, εκτός του αποτελέσματος, ήταν και σε μορφή όπως τον περιμέναμε, γι' αυτό και δεν λυγίσαμε όταν πήρε τον ανήφορο η απόδοση του άσου. Ίσα - ίσα θα έλεγα... Αναλυτικά είχαμε:

EURO (1oς όμιλος)
Πέρασαν: Χ2 της Ελλάδας με 3.21 και το under με 1.40, σκόρερ ο Σαλπιγγίδης με 6.00, άσος η Τσεχία με 2.40!
Δεν πέρασαν: 0-1 γκολ στο Πολωνία-Ελλάδα, σκόρερ ο Γκέκας
ΕΚΤΟΣ EURO:
Πέρασαν: άσος της Άρσεναλ Σαραντί με 1.89, άσος της Αμέρικα Νατάλ με 1.74, διπλό της Ιβάτα με 2.56!
Δεν πέρασαν: διπλό της Τόσου
ΣΥΝΟΛΟ: Θετικό πρόσημο με 7/10, συμπεριλαμβανομένης φυσικά μιας διπλής, με μέση απόδοση της επτάδας 2.74!!!

Οπωσδήποτε η ήττα της Ολλανδίας στοίχισε και σ' εμάς και σε πολύ κόσμο, αλλά εκείνο που κυρίως με ενόχλησε προσωπικά, ήταν το χαμηλό σκορ, σ' ένα ματς με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλο. Πόνταρα στο πλούσιο over, που δεν ήρθε όχι γιατί είδαμε λάθος το ματς, αλλά γιατί οι "οράνιε" αγχώθηκαν τόσο υπέρμετρα από πολύ νωρίς, εκβιάζοντας ένα γκολ που δεν ήρθε τελικά ποτέ. Μέχρι και σήμερα να 'παιζαν που λένε, δίχτυ δεν θα κουνούσαν. Αντίθετα, εκτός λογικής παιχνιδιού ήμασταν στο Γερμανία-Πορτογαλία, ως προς την έκταση του σκορ. Κουρασμένοι οι μεν, αδικαιολόγητα ή έστω απρόσμενα "κλειστοί" οι δε κι έτσι, αντί για επιθετικότητα είδαμε πολλή τακτική. Πάλι καλά που ο ψηλός δεν θέλει δεύτερη ευκαιρία για να το κάνει...

EURO (2ος όμιλος)
Πέρασαν: άσος της Γερμανίας με 2.09, σκόρερ ο Γκόμεζ (χωρίς απόδοση αφού δεν τον έδινε η Goalbet)
Δεν πέρασαν: ο άσος της Ολλανδίας, το over στο Ολλανδία-Δανία, ως σκόρερς οι Φαν Πέρσι και Μπέντνερ, το over της Γερμανίας, ως σκόρερ ο Ποντόλσκι
ΕΚΤΟΣ EURO:
Πέρασαν: άσος της Νιούελς με 1.84, άσος της Φλαμένγκο με 1.72, διπλό της Τυνησίας με 2.33, το Χ2 της Ατλέτικο Μινέιρο με 2.92, goal/goal στο Αργεντινή-Βραζιλία με 1.66.
Δεν πέρασαν: διπλό της Μπόκα, διπλό της Παραναένσε, διπλό Ακτής Ελεφαντοστού, over Βαρέζε-Σαμπντόρια, goal/goal Γιόνσεπινγκ-Βάρναμο.
ΣΥΝΟΛΟ: Αρνητικό πρόσημο με 7/18, συμπεριλαμβανομένης μιας διπλής, με μέση απόδοση της εξάδας (αφού δεν υπάρχει τιμή για Γκόμεζ) το 2.09!

Εδώ οι εκτός Euro επιτυχίες κάλυψαν την απώλεια της διπλής στην Ιρλανδία, δίνοντας μάλιστα μια απόδοση που έπιασε το δυο. Δεν θα κλαφτώ που ο Ινίεστα ή ο Τόρες είχαν τις ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν, ούτε που το Μπενίν ισοφαρίστηκε στο 88'. Άλλες φορές έχουμε πληρωθεί στο 95'!!! Θα πω μόνο πως πιάσαμε το σφιγμό του μεσογειακού ντέρμπι και πως δεν αγγίξαμε καν τον αντίστοιχο βραδινό αγώνα, ίσως γιατί μπήκε γρήγορα το πρώτο γκολ ή γιατί λίγο πριν την ανάπαυλα οι Κροάτες (που 'χαν βραχυκυκλώσει κάπως μετά την ισοφάριση) πήραν πάλι κεφάλι με γκολ - κατ' εμέ - οφ σάιντ. Σε κάθε περίπτωση, στο συγκεκριμένο ματς υποστήκαμε χαρακτηριστική ήττα σε όλα τα επίπεδα.

EURO (3ος όμιλος)
Πέρασαν: 1(Χ) στο Ισπανία-Ιταλία με 3.46 (απλή κάλυψη) και το under με 1.50
Δεν πέρασαν: ως σκόρερς οι Τόρες και Ινιέστα, το 1X στο Ιρλανδία-Κροατία, το under και το 0-1 γκολ στο ίδιο ματς
ΕΚΤΟΣ EURO:
Πέρασαν: ο άσος της Βαγιαδολίδ με 1.61, ο άσος της Τίγκρε με 2.04, το διπλό της Βάσκο με 2.46, το goal/goal στο Βανκούβερ-Χιούστον με 1.83, ο άσος της Ουρουγουάης με 1.30
Δεν πέρασαν: Χ στο Σάο Πάολο-Σάντος και το διπλό του Μπενίν.
ΣΥΝΟΛΟ: Οριακά θετικό πρόσημο ή επί της ουσίας απόλυτη ισορροπία, με 7/14, συμπεριλαμβανομένης μιας διπλής στα συν και μιας στα πλην, με μέση απόδοση στην επτάδα το 2.03!

Αυτή τη φορά είχαμε το πνεύμα των αγώνων του Euro, έχοντας έγκαιρα επισημάνει ότι στο Γαλλία-Αγγλία παίζουμε over και όχι under λόγω απόδοσης (2.85 και 1.40 αντίστοιχα). Τι φταίμε που το από ημίχρονο 1-1 έμεινε έτσι γιατί Μπλαν και Χόντγκσον έπαιζαν στην επανάληψη σαν σε τελευταία αγωνιστική που ο βαθμός βολεύει και τους δύο; Όσο για την απώλεια της διπλής στη Σουηδία, το ματς της οποίας παρομοιάσαμε μ' εκείνο της Ελλάδας, είναι γεγονός πως της άξιζε η ισοπαλία. Αγνοήσαμε πάντως πως οι Ουκρανοί έχουν στις τάξεις τους προσωπικότητες τύπου Σεφτσένκο, που δεν έχουν οι Πολωνοί. Γιατί τελικά αυτό ήταν το σημείο (και ο παίκτης), που έκανε τη διαφορά... Όσο για τη Γιβάσκιλα, πέσαμε στην περίπτωση! Τι άλλο να πω που δεν κατέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο κι έφαγε "πεντάρα" μέσα στην έδρα της απ' την προτελευταία;!;! 

EURO (4ος όμιλος)
Πέρασαν: Χ στο Γαλλία-Αγγλία με 3.01, η διπλή ευκαιρία 1Χ στο ίδιο ματς με 1.37, το goal/goal και το over στο Ουκρανία-Σουηδία με 1.90 και 2.25 αντίστοιχα.
Δεν πέρασαν: το over στο Γαλλία-Αγγλία, ως σκόρερς οι Ριμπερί και Τζέραρντ, το πληρωμένο Χ2 της Σουηδίας, καθώς και η αντίστοιχη διπλή ευκαιρία.
ΕΚΤΟΣ EURO:
Πέρασαν: το Χ(1) στο Ρασίνγκ-Κολόν με 3.05 και η αντίστοιχη διπλή ευκαιρία με 1.30
Δεν πέρασαν: ο άσος - βάση της Γιβάσκιλα 
ΣΥΝΟΛΟ: Οριακό το πρόσημο και εδώ, λόγω... αξίας, με επίδοση 6/12 (μια/μια διπλές) και μέση απόδοση στην εξάδα 2.15!

* Οι επιλογές και οι προσεγγίσεις των αγώνων της Τρίτης, θα γίνουν με νεότερο κείμενο στη διάρκεια της ημέρας...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου